
Μια συνταγή που μας γυρίζει πίσω στα χρόνια της παιδικής μας αθωότητας αποδεικνύοντας ότι με απλά και εύκολα υλικά μπορούμε να δημιουργήσουμε τα πιο γευστικά πιάτα.
Τι χρειάζεστε
- 1 κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής περίπου 1 1/2 κιλό κομμένο σε μερίδες
- 2 μεγάλα λεμόνια
- αλάτι
- πιπέρια (λευκό, μαύρο)
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 3 ποτήρια νερό
Τι κάνετε
- Βράζετε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, ώστε να φύγουν οι αφροί, οι τοξίνες και τα λίπη.
- Το πλένετε, βγάζετε την πέτσα και το αφήνετε για λίγο να στραγγίσει.
- Ρίχνετε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ροδίζετε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές.
- Ρίχνετε το χυμό των λεμονιών, το λευκό και το μαύρο πιπέρι, το αλάτι και τρία ποτήρια νερό.
- Αφήνετε να σιγοβράζει σε μέτρια φωτιά περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά και κατά διαστήματα συμπληρώνετε νερό για να μην κολλήσει.
- Συνοδεύεται με πιλάφι ή τηγανιτές πατάτες.