Υλικά συνταγής
μοσχαρίσιο κρέας (ελιά ή ποντίκι): 1 κιλό, κομμένο σε μπουκιέςσκόρδο: 2 σκελίδες λιώμενες
κρεμμύδι: 1 μεγάλο, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο: 6 κουταλιές της σούπας.
φύλλο δάφνης: 1 (προαιρετικά)
ντομάτες: 6-7 ώριμες φρέσκες ή 400 γρ. ντομάτα τριμμένη στον τριφτή
μαϊντανός: 2- 3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
ζάχαρη: λίγη
αλάτι, πιπέρι
πουρές πατάτας έτοιμος ή σπιτικός για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζετε το κρέας.Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν καλά, ξαναρίχνετε το κρέας.
Πλένετε τις ντομάτες και τις προσθέτετε ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη ή προσθέτετε απευθείας την τριφτή ντομάτα. Κατόπιν προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και τη δάφνη.
Σιγοβράζετε για 45-50΄ και στη συνέχεια προσθέτετε το ταμπάσκο. Βράζετε για 5΄ και ρίχνετε το μαϊντανό. Ανακατεύετε και σερβίρετε το κοκκινιστό με πουρέ πατάτας, έτοιμο ή σπιτικό.
Πηγή: icookgreek.com