Κορωνοϊός: 55 τα θύματα στη χώρα - Δύο ακόμα νεκροί μέσα σε λίγες ώρες - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Απριλίου 03, 2020

Κορωνοϊός: 55 τα θύματα στη χώρα - Δύο ακόμα νεκροί μέσα σε λίγες ώρες

Τους 55 έφτασαν οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα, καθώς σήμερα το πρωί εξέπνευσαν δύο ακόμα άνδρες.
Σε 55 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα, καθώς σήμερα το πρωί κατέληξαν ακόμα δύο άνδρες, ένας από την Πέλλα και ένας από την Ξάνθη.

Όπως έκανε γνωστό ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, σήμερα το πρωί έφυγε από τη ζωή ένας 66χρονος από το Μαυροβούνι Πέλλας που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Έδεσσας και είχε υποκείμενο νόσημα. Πρόκειται για το δεύτερο θύμα που καταγράφεται στην περιοχή της Πέλλας, καθώς την Πέμπτη είχε αφήσει την τελευταία της πνοή μια 78χρονη από το χωριό Φούστανη. Όπως είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας «ο 66χρονος είχε κάνει μετακινήσεις στη Θεσσαλονίκη σε νοσοκομείο γιατί είχε κάποια προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο της Έδεσσας». Ο κ. Τζαμτζής πρόσθεσε ότ ο ΕΟΔΥ έχει αναλάβει πλέον να ιχνηλατίσει τις επαφές του άτυχου 66χρονου.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ότι έχασε τη μάχη και ένας 78χρονος από τον Εχίνο Ξάνθης, που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για τον πέμπτο θάνατο από Covid-19 στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, με τέσσερα από τα θύματα να προέρχονται από τον νομό Ξάνθης και ένα από τον νομό Έβρου.

Υπενθυμίζεται ότι η κοινότητα Εχίνου στην Ξάνθη είναι σε καραντίνα από τις 25 Μαρτίου καθώς είχε κριθεί περιοχή υψηλού επιδημιολογικού συντελεστή για κορωνοϊό με βάση τα μοντέλα του ρυθμού εξάπλωσης του ιού που διαθέτει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Πάνω από 1.500 τα κρούσματα - 91 διασωληνωμένοι

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, χθες καταγράφηκαν 27 νεα κρούσματα, 23 νέα κρούσματα στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα και 119 στο πλοίο (79 σήμερα συν 40 τα χθεσινά) που από προχθες βρίσκεται υπό την επιτήρηση του ΕΟΔΥ. Έτσι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων φθάνει τα 1.544 συμπεριλαμβανομένων και των κρουσμάτων του πλοίου. Επιπλέον χθες ανακοινώθηκαν τρεις νέοι θάνατοι. Ο μέσος όρος ηλικίας όσων έχασαν τη ζωή τους είναι τα 72 έτη και αφορούν 39 άνδρες και 14 γυναίκες.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 91 είναι διασωληνωμένοι, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι άνδρες και 16 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 65 έτη. Εννέα ασθενείς κατάφεραν να βγουν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας το τελευταίο 24ωρο.

Ερωτηθείς ο κ. Τσιόδρας για την πιθανότητα να παραταθεί η επιδημία μέσα στο καλοκαίρι εφόσον ελάχιστοι θα έχουμε ανοσία, όταν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, απάντησε «ό,τι κάνουμε δεν το κάνουμε για να παρατείνουμε την επιδημία. Αυτό που δεν θέλουμε να συμβεί είναι να εκτεθούμε όλοι μαζί στον ιό τώρα. Όλοι είμαστε ευάλωτοι. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να παραταθούν τα μέτρα αναγκαστικά. Τα μέτρα θα κρατήσουν ορισμένες εβδομάδες ακόμα και ανάλογα με την πορεία της επιδημίας θα αναθεωρούνται» και πρόσθεσε ότι αν δεν είχαμε λάβει έγκαιρα τα μέτρα, θα είχαμε περισσότερους νεκρούς όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες αναφέροντας το παράδειγμα της Ισπανίας.
Ο ιός προσβάλλει και τον εγκέφαλο

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Σ. Τσιόδρας σε νέα επιστημονικά δεδομένα που αναφέρουν ότι εκτός από τα κλασικά συμπτώματα του πυρετού, του βήχα και της δυσχέρειας στην αναπνοή, ένα μικρό υποσύνολο ασθενών «παρουσιάζει δυσλειτουργίες που έχουν να κάνουν με νευρολογικά σύνδρομα». Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για σύγχυση, λήθαργο, επιληψία, εγκεφαλικό και άλλα συμπτώματα που σχετίζοντα με προσβολή περιοχών του εγκεφάλου από τον κορωνοϊό. «Πρόκειται για εγκεφαλοπάθεια που καταγράφηκε από μελέτες στο 15% των σοβαρά ασθενών. Παρόμοια φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί και με τη γρίπη. Ελληνική ομάδα θα μελετά το φαινόμενο και θα έχουμε τα συμπεράσματά της» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, μιλώντας για τις ειδήσεις που αναφέρονται στις επιπλοκές αλλά και τους θανάτους του ιού σε νέους και παιδιά εξήγησε για μια ακόμη φορά ότι πρόκειται για σπάνιες περιπτώσεις που καλό θα ήταν να μη διαταράσσουν την ηρεμία των παιδιών. «Τα παιδιά πρέπει να παραμείνουν ήρεμα και να έχουν αξιόπιστες πληροφορίες καθώς εξαιρετικά σπάνια έχουν προκύψει σοβαρά ζητήματα από την ασθένεια σε παιδιά».newpost.gr

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες