Καταγγελία στο «Εκτός Γραμμής»: Στον αέρα 370.000 εποχικοί υπάλληλοι στον Τουρισμό - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Μαΐου 27, 2020

Καταγγελία στο «Εκτός Γραμμής»: Στον αέρα 370.000 εποχικοί υπάλληλοι στον Τουρισμό

Στις 10 Ιουνίου οι εποχικοί υπάλληλοι στον Τουρισμό θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας.
Στον αέρα βρίσκονται οι εποχικοί υπάλληλοι στον Τουρισμό, ενώ λήγουν οι ημερομηνίες επαναπρόσληψης, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων επισιτισμού – τουρισμού, Γ. Χόντζογλου, μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα.

«Βάσει νόμου, του 1983, αλλά και των κλαδικών συμβάσεων, υπάρχει καταληκτική ημερομηνία για επαναπρόσληψη των εποχικά εργαζόμενων. Εμείς είπαμε από την αρχή στην κυβέρνηση να μην μας αντιμετωπίζει ως εποχικά ανέργου, αλλά ως εργαζόμενους που δεν δουλεύουμε γιατί οι επιχειρήσεις όπου εργαζόμαστε έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με διοικητική εντολή. Αν δεν υπήρχε η πανδημία, τα εποχικά ξενοδοχεία και εστιατόρια θα άνοιγαν από τον Απρίλιο», υπογράμμισε.

Όπως είπε, «είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν οι επαναπροσλήψεις, να πέσουν στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, να ακολουθήσει μετά η αναστολή συμβάσεων για όσα ξενοδοχεία και όσες επιχειρήσεις δεν θα ανοίξουν, και πιστέψτε με είναι πάρα πολλές, ώστε οι συνάδελφοι να έχουν ένα υποτυπώδες εισόδημα, των 534 ευρώ τον μήνα, αλλά το κυριότερο, να μην χάσουν εργασιακά δικαιώματα και να έχουν δικαίωμα αιτήματος επαναπρόσληψης για το επόμενο καλοκαίρι».
Η καταληκτική ημερομηνία είναι η 10η Ιουνίου, οπότε και οι εποχικοί υπάλληλοι στον Τουρισμό θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Διευκρίνισε ότι μόλις χθες κατάφεραν να δουν τη γενική γραμματέα του υπ. Εργασίας και πως «με τον κύριο Βρούτση δεν έχουμε καταφέρει να έχουμε επαφή, παρά τις καθημερινές επιστολές που του έχουμε στείλει, με τα αιτήματά μας και το σχέδιο που προτείνουμε», επισημαίνοντας πως «οι εποχικοί υπάλληλοι στον τουρισμό είναι 170.000 και στην εστίαση σχεδόν 200.000. Συνολικά είμαστε 600.000 εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα».

«Είναι μια αντιμετώπιση που πραγματικά δεν αξίζει η μεγαλύτερη ομοσπονδία εργαζομένων στη χώρα. Ας μας δώσει το υπουργείο μια απάντηση: πότε θα πληρωθούν αυτοί οι άνθρωποι που έχουν κάνει την αίτηση για τα 800 ευρώ;», πρόσθεσε.newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες