Λιβύη: Ο Στρατός του Χάφταρ «χαράζει» ΑΟΖ με την Ελλάδα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020

Λιβύη: Ο Στρατός του Χάφταρ «χαράζει» ΑΟΖ με την Ελλάδα

Λιβύη - Ελλάδα - ΑΟΖ
Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν οι πιστοί στον Στρατάρχη Χάφταρ την αιφνιδιαστική επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Λιβύη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζονται εγκωμιαστικά για την Ελλάδα. Στις 17 Ιανουαρίου που ο Στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ επισκέφτηκε την Αθήνα, ο λογαριασμός στο twitter που απηχεί τις θέσεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) του Στρατάρχη, φιλοξενούσε φωτογραφία του με φόντο την ελληνική σημαία και είχε γράψει χαρακτηριστικά: «Ευχαριστούμε Ελλάδα που τον κρατάς ασφαλή».

Τώρα ο ίδιος λογαριασμός αναρτά φωτογραφίες από την συνάντηση που είχε ο Νίκος Δένδιας στη Λιβύη με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και τακτικό συνομιλητή της Ελλάδας, Ακίλα Σάλεχ (Αguila Saleh).

Όμως τα μέλη του LNA δεν μένουν εκεί.

Με αφορμή και την δήλωση Δένδια ότι συζήτησε με τον Πρόεδρο της Βουλής «για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης, στο πλαίσιο, βεβαίως, όχι της αυθαιρεσίας που συνιστά το φερόμενο ως μνημόνιο Sarraj-Τουρκίας, αλλά στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, σε συνέχιση των συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης το 2010», προχωρούν στην «χάραξη» ΑΟΖ ανάμεσα στις δύο χώρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι συνοδεύουν τον σχετικό χάρτη με το σχόλιο: «Στην αποχέτευση τα όνειρα του Ερντογάν»…


Λιβύη - Ελλάδα - ΑΟΖ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες