Έτσι θα διατηρήσετε το αυτοκίνητό σας δροσερό - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2020

Έτσι θα διατηρήσετε το αυτοκίνητό σας δροσερό

Όλοι γνωρίζουμε τι πρέπει να προσέχουμε στη λειτουργία των κλιματιστικών στο σπίτι αλλά και στις επιχειρήσεις, εν καιρώ κορονοϊού. Τι ισχύει όμως για το αυτοκίνητο; Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, η λειτουργία του κλιματισμού είναι απαραίτητη και στα αυτοκίνητα. 

Ποιος δεν έχει μπει μεσημέρι στο αυτοκίνητό του μέσα στο καλοκαίρι και δεν έχει νιώσει να... καίγεται ολόκληρος; Το να λειτουργήσει εκείνη τη στιγμή ιδανικά το κλιματιστικό και να αρχίσει να βγάζει απευθείας κρύο αέρα φαντάζει με όνειρο, ωστόσο υπάρχει τρόπος να συμβεί αυτό όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και σωστά, με τη μέθοδο που προτείνει ο τεχνικός διευθυντής σταθμού ΚΤΕΟ κ. Παναγιώτης Οικονόμου, στην ΕΡΤ. 

Οι περσίδες των αεραγωγών δεν πρέπει να είναι οριζόντια σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου, για να μην πέφτει ο αέρας στο πρόσωπό μας, αλλά κάθετα. Πρέπει πάντα να είναι σε λειτουργία η ρύθμιση που επιτρέπει να παίρνει φρέσκο αέρα από έξω το αυτοκίνητο. "Με έναν ειδικό καθαρισμό στους αεραγωγούς γίνεται μια καλή απολύμανση. 

Πρέπει να γίνει μια αλλαγή του φίλτρου καμπίνας σίγουρα" τόνισε. "Ο φυσικός εξαερισμός είναι το νούμερο ένα, πρέπει να ανοίγουμε και συχνά τα παράθυρα" πρόσθεσε. "Η θερμοκρασία που πρέπει να έχουμε είναι γύρω στους 20 βαθμούς για να λειτουργεί σωστά ο κινητήρας, αλλά και να έχει σωστή απόδοση ο κλιματισμός" ανέφερε.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες