Εφιαλτικό σενάριο για 85.000 νεκρούς στη Μεγάλη Βρετανία μέχρι το χειμώνα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Αυγούστου 29, 2020

Εφιαλτικό σενάριο για 85.000 νεκρούς στη Μεγάλη Βρετανία μέχρι το χειμώνα

 

Ο κορονοϊός καλπάζει στη Μεγάλη Βρετανία, με ένα εφιαλτικό σενάριο να βλέπει το φως της δημοσιότητας.


Σύμφωνα με έκθεση της επιτροπής SAGE, που συνεργάζεται με το εθνικό σύστημα υγείας, και παρουσίασε το BBC Newsnight, δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία και αυτό σε συνδυασμό με την ιχνηλάτηση που κάνει η κυβέρνηση στα κρούσματα, την απομόνωση και τα μέτρα που εφαρμόζονται, μπορεί να ανακόψει την εξάπλωση του κορονοϊού μόνο κατά 40%.


Έτσι, στο χειρότερο σενάριο ενδέχεται να προκύψουν 85.000 θάνατοι μέχρι το χειμώνα, κάτι που όμως δεν αποτελεί μία δυσοίωνη εκτίμηση.


Εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης σχολιάζοντας την έκθεση που διέρρευσε δήλωσε: «ως λογική κυβέρνηση καταστρώνουμε σχέδια και συνεχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για ένα ευρύ φάσμα σεναρίων, περιλαμβανομένου και του χειρότερου. Ο σχεδιασμός μας δεν συνιστά πρόγνωση ή πρόβλεψη αυτού που θα συμβεί, αλλά αντανακλά την υπευθυνότητα της κυβέρνησης, που διασφαλίζει ότι είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο».






Πηγή: https://www.newsbeast.gr/world/arthro/6580268/koronoios-efialtiko-senario-gia-85-000-nekroys-sti-megali-vretania-mechri-to-cheimona?utm_medium=onesignal&utm_source=notification&utm_campaign=alert&utm_content=post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες