Νεκρά πουλιά και ερπετά ξεβράστηκαν σε παραλίες της Στερεάς Ελλάδας - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Αυγούστου 10, 2020

Νεκρά πουλιά και ερπετά ξεβράστηκαν σε παραλίες της Στερεάς Ελλάδας

Οι παραλίες της Στερεάς Ελλάδας, απέναντι από την Εύβοια, γέμισαν από νεκρά πουλιά και ερπετά που σκότωσαν οι κεραυνοί και παρασύρθηκαν από τους ορμητικούς χειμάρρους.

Η υπερκαταιγίδα στην Ευβοια προκάλεσε και οικολογική καταστροφή. Οι παραλίες της Στερεάς Ελλάδας απέναντι από την Εύβοια γέμισαν από νεκρά πουλιά και ερπετά, που σκότωσαν οι κεραυνοί και παρασύρθηκαν από τους ορμητικούς χειμάρρους. Δεκάδες νεκρά ψάρια ξέβρασε η θάλασσα στην παραλία του Αγίου Νικολάου στην Κόρινθο.

Μπάζα, κομμάτια δέντρων αλλά και δεκάδες ερπετά που παρασύρθηκαν από τον ορμητικό χείμαρρο της Εύβοιας και πέρασαν απέναντι, στη Στερεά Ελλάδα, αντίκρυσαν το πρωί παραθεριστές

Πρόκειται για τυφλίτες, λιμνόφιδα και Σαπίτες, όλα ακίνδυνα για τον άνθρωπο, σύμφωνα με την Ελληνική Ερπετολογική εταιρεία. Δυστυχώς όμως, όταν οι άνθρωποι της Ελληνικής Ερπετολογικής Εταιρείας έφτασαν στην περιοχή, τα περισσότερα ήταν ήδη νεκρά.

«Από την Εύβοια φερτά υλικά, κοντέινερ, ψόφια ζώα, αυτοκίνητα, καναπέδες και πολλά φίδια ζωντανά που ήρθαν στην παραλία, προφανώς ξεχείλισε ο ποταμός από το Ληλάντιο και ήρθαν όλα τα αντικείμενα από απέναντι σ’ εμάς» λέει στην ΕΡΤ ο Βασίλης Περγάλιας, δήμαρχος Τανάγρας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μακάβριο το θέαμα και στην παραλία της Χαλκίδας. Δεκάδες περιστέρια, υπέκυψαν στην ορμή της νεροποντής και έπεσαν νεκρά.

Επιπλέον, 150 χιλιόμετρα μακριά, στην παραλία της Κορίνθου, η θάλασσα ξέβρασε δεκάδες νεκρά ψάρια.

Υπολογίζεται πως έπεσαν περισσότερα από 300 χιλιοστά βροχής σε λιγότερο από 8 ώρες.

Για τον καθηγητή Κωνσταντίνο Συνολάκη ήταν μια πλημμύρα αστραπή, ένα ακραίο φαινόμενο που είναι συμβατό με τις προβλέψεις για την κλιματική αλλαγή. Και που καθιστά επιτακτικό να δημιουργηθούν μετεωρολογικοί σταθμοί σε κάθε πόλη. «Η πρόβλεψη από την ΕΜΥ λανθασμένη, υποεκτιμησε 3 φορές το μέγεθος» σημειώνει προσθέτοντας ότι είναι ανάγκη να υπάρχει σταθμός σε κάθε πόλη.

Οι μεγαλύτερες καταστροφές εστιαζονται στις πεδιάδες που καταλήγουν οι δύο μεγάλοι ποταμοί της νότιας Εύβοιας, στα Πολιτικά και το Μπούρτζι και στο δέλτα του Λήλαντα. Και τα δύο ποτάμια περνάνε από τις περιοχές που είχαν καεί το περυσινό καλοκαίρι.


Εύβοια: Νεκρά πουλιά και ερπετά ξεβράστηκαν σε παραλίες της Στερεάς Ελλάδας



Πηγή: https://www.news247.gr/koinonia/eyvoia-nekra-poylia-kai-erpeta-xevrastikan-se-paralies-tis-stereas-elladas.7694150.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες