Αλλάζουν όλα στον ΕΝΦΙΑ - AGIOI THEODOROI

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα, Αυγούστου 24, 2020

Αλλάζουν όλα στον ΕΝΦΙΑ

Στους δήμους περνά από το 2022 η διαχείριση του ΕΝΦΙΑ, ενώ η μείωσή του κατά 8%-10% το 2021 θα είναι η τελευταία κρατική παρέμβαση στον φόρο ακινήτων.


Τις σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει ο Πρωθυπουργός στο πλαίσιο της καθιερωμένης ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη, περιγράφοντας ταυτόχρονα ένα μηχανισμό εξισορρόπησης για την κατανομή ανά δήμο, ώστε οι δήμοι να παίρνουν συνολικά το ίδιο ποσό που παίρνουν και τώρα, με τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, αλλά και με την κρατική επιχορήγηση.

Για τους φτωχότερους δήμους, στους οποίους οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων είναι πολύ μικρές, θα υπάρξει μια διαδικασία βάσει της οποίας οι δήμοι με αυξημένες εισπράξεις ΕΝΦΙΑ θα δίνουν μέρος των δικών τους εισπράξεων μέσω συγκεκριμένων κριτηρίων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για το τελικό βήμα είναι η εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών, ώστε να τεθούν σε ισχύ το 2021 προκειμένου ο επόμενος ΕΝΦΙΑ να υπολογιστεί με βάση το νέο καθεστώς. Η διαδικασία επικαιροποίησης των αντικειμενικών αξιών είχε ξεκινήσει τον Μάρτιο και έπρεπε να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του περασμένου Ιουνίου, αλλά «πάγωσε» λόγω κορονοϊού.

Πηγή: https://www.enikos.gr/economy/736258/allazoun-ola-ston-enfia-to-schedio-pou-tha-anakoinosei-i-kyvernis

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here