Η ασύμμετρη απειλή της Τουρκίας στο Αιγαίο (άρθρο του Γιώργου Γρηγοράκου) - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 12, 2020

Η ασύμμετρη απειλή της Τουρκίας στο Αιγαίο (άρθρο του Γιώργου Γρηγοράκου)

 

Συγκεκριμένο σχέδιο έχει εκπονήσει και εφαρμόζει η Τουρκία εδώ και μερικούς μήνες κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Πρόκειται για ένα σχέδιο που περιλαμβάνει τέσσερις (4) βασικές κατηγορίες :

α.            Αλυτρωτικές διεκδικήσεις και επιθετική ρητορεία από Ερντογάν και κυβερνητικά στελέχη.

β.            Απειλητικές κινήσεις του τακτικού στόλου της με πρόσχημα τις παράνομες έρευνες υδρογονανθράκων εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

γ.            Γκριζάρισμα νησιών και θαλασσίου χώρου.

δ.            Εργαλειοποίηση των προσφύγων / μεταναστών που βρίσκονται στην Τουρκία.

 

Ο παραλογισμός των απαιτήσεων και των διεκδικήσεων έναντι της πατρίδας μας, που περιλαμβάνονται στην ατζέντα της Τουρκίας και που τη θέτουν ως προϋπόθεση συζήτησης προκειμένου να συμμετέχουν σε διάλογο, καταδεικνύει ότι ο παράφρων πρόεδρος της γειτονικής χώρας Ταγίπ Ερντογάν έχει πάρει τις αποφάσεις του, καθώς ανασύρει από την ιστορική μνήμη όλων, τις αντίστοιχες τακτικές και συμπεριφορές στην αναζήτηση πρόσφατα αλλά και ιστορικά της αφορμής για έναρξη εχθροπραξιών.

 

Τις τρεις (3) πρώτες από τις ανωτέρω κατηγορίες, που είναι ευκρινείς και δεν απαιτείται ιδιαίτερη ευφυΐα για να τις αντιληφθεί κάποιος αφού αποτελούνται από γεγονότα, η χώρα μας είμαστε βέβαιοι ότι έχει την αποτρεπτική ικανότητα να τις αντιμετωπίσει με επιτυχία. Όμως η εργαλοιοποίηση των προσφύγων και των μεταναστών χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς αποτελεί ένα σύγχρονο είδος όπλου που ονομάζεται ασύμμετρη απειλή και δυνητικά μπορεί να λειτουργήσει ως δούρειος ίππος.

 

Ο πρόσφατος καλοσχεδιασμένος εμπρησμός του μεγαλύτερου καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών της Ευρώπης, στην Μόρια της Λέσβου, εκτιμάται ότι πρόκειται για  οργανωμένο σχέδιο των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών. Πρόκειται για απόπειρα αποσταθεροποίησης της Ελλάδας με όχημα το μεταναστευτικό καθώς μια σειρά γεγονότων και ευρημάτων τεκμηριώνουν αυτή την εκτίμηση.

 

Αυτοί που πυρπόλησαν τη Μόρια κινήθηκαν με οργανωμένο σχέδιο. Ο εμπρησμός της δομής έγινε όταν τα πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονταν στην απέναντι όχθη του νησιού. Όταν κατέφθασαν τα πυροσβεστικά μέσα, μια ομάδα μεταναστών που είχε πρωτοστατήσει στον εμπρησμό, έκανε τα πάντα για να εμποδίσει τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Η ίδια ομάδα ήταν αυτή που πίεζε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να κατευθυνθούν προς τη Μυτιλήνη.

 

Ψίθυροι ακούγονται ότι το σύνθημα για τα γεγονότα στη Μόρια δόθηκε στο Βερολίνο που μια ημέρα πριν η δομή στη Μόρια γίνει παρανάλωμα του πυρός, στην πύλη του Βρανδεμβούργου έγινε συγκέντρωση διαφόρων περίεργων ΜΚΟ, οι οποίες δραστηριοποιούνται στα ελληνικά νησιά. Οι ίδιοι ψίθυροι λένε ότι κατά τον  πρόσφατο έλεγχο σε γερμανική ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στη Μόρια, εντοπίστηκαν μηχανισμοί που χρησιμοποιούνται για κατασκοπεία και μάλιστα ότι η συγκεκριμένη ΜΚΟ διατηρεί σχέσεις με Τούρκους δουλεμπόρους αλλά και πράκτορες της ΜΙΤ.

 

Έτσι λοιπόν και σε περίπτωση που αληθεύουν τα ανωτέρω και λόγω του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η Τουρκία βλέποντας τα σχέδια της στην ανατολική Μεσόγειο να ναυαγούν, βάσιμα πιθανολογείται ότι μεθοδεύεται μέσω πρακτόρων τους γενικευμένη εξέγερση σε όλες τις προσφυγικές δομές καθώς είναι φυσικά βέβαιο ότι οι Τούρκοι επιχειρούν με κάθε τρόπο, χρησιμοποιώντας ως όχημα το μεταναστευτικό, να αποσταθεροποιήσουν την Ελλάδα και να την εκθέσουν στη διεθνή κοινή γνώμη.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσονται και μια σειρά προβοκατόρικων δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για χρήση βίας από τις Ελληνικές Δυνάμεις Ασφαλείας και παράνομη επαναπροώθηση μεταναστών από τα Ελληνικά νησιά στην Τουρκία. Μάλιστα κάποιες εφημερίδες ανακάλυψαν και κέντρο παράνομης κράτησης μεταναστών στον Έβρο.

 

Η Ελλάδα θα πρέπει να ελέγξει άμεσα και να εκδιώξει όλες τις ..... ύποπτες ΜΚΟ, που ενεργούν εις βάρος της ασφάλειας της πατρίδας μας. Επίσης θα πρέπει να επανεξεταστούν οι προϋποθέσεις χορήγησης ασύλου, καθώς η συλλήβδην παροχή του εκφυλίζει το νόημα, την αξία και τα ευεργετικά ωφελήματα που προσφέρει σε όσους βρίσκονται σε πραγματική ανάγκη, αφού πέραν των προσφύγων έχουν αναμειχθεί πολεμιστές του Ισλάμ, οικονομικοί μετανάστες και αρκετοί που εξυπηρετούν τους σκοπούς της Άγκυρας.

 

Επίσης θα πρέπει να κατανοήσουν οι τοπικές κοινωνίες ότι είναι σε όφελός τους να συνδράμουν με την θετική τους στάση στη δημιουργία ελεγχόμενων δομών για εκείνους που βρίσκονται υπό το καθεστώς ελέγχου χορήγησης ασύλου και να μην παρασύρονται από κάποιους ιδεοληπτικούς, που για λόγους κομματικής εκμετάλλευσης αλλά και νοοτροπίας, προσπαθούν να τους παρασύρουν σε ενέργειες κατά του εθνικού και δημόσιου συμφέροντος.

 

 

 

Γιώργος Γρηγοράκος

Αξιωματικός Πολεμικού Ναυτικού ε.α

Δημότης Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες