Έρχεται νέα κακοκαιρία, πότε αλλάζει ο καιρός - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020

Έρχεται νέα κακοκαιρία, πότε αλλάζει ο καιρός

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται στην Ελλάδα από το Σάββατο, καθώς, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η χώρα μας τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βρεθεί στην πορεία ενός πολύ επικίνδυνου βαρομετρικού χαμηλού το οποίο καθώς θα κινηθεί από την κεντρική Ευρώπη ανατολικά νοτιοανατολικά θα βαθύνει και θα οργανωθεί σημαντικά με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να δώσει πολύ μεγάλο όγκο νερού σε αρκετές περιοχές.


Μέχρι στιγμής η ΕΜΥ για το Σάββατο σημειώνει: «αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια, νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές στα δυτικά και

πρόσκαιρα κατά τόπους στα βόρεια. Τα φαινόμενα το βράδυ θα επεκταθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.


Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών».


Για την Κυριακή επισημαίνει ότι: «Στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες.


Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις.


Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με πρόσκαιρη ενίσχυση το βράδυ.


Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή».


Από την πλευρά του ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης επισημαίνει πως: «Η χώρα μας τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βρεθεί στην πορεία ενός πολύ επικίνδυνου βαρομετρικού χαμηλού το οποίο καθώς θα κινηθεί από την κεντρική Ευρώπη ανατολικά νοτιοανατολικά θα βαθύνει και θα οργανωθεί σημαντικά με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να δώσει πολύ μεγάλο όγκο νερού σε αρκετές περιοχές της χώρας μας. 


Έτσι λοιπόν το Σάββατο τμήμα αυτής της διαταραχής θα χτυπήσει τη χώρα μας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βορειοανατολικά τμήματα. Αυξημένο κίνδυνο για πλημμύρες εμφανίζουν τα νησιά του Ιονίου πελάγους, η δυτική ηπειρωτική χώρα (Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος) και στην πορεία της διαταραχής αυτής η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανόν το βόρειο βορειοανατολικό Αιγαίο.


Από εκεί και μετά νέα διαταραχή θα μας απασχολήσει την Δευτέρα της άλλης εβδομάδας βάζοντας στο "κόκκινο" αρκετές περιοχές του Ιονίου και της ηπειρωτικής χώρας αρχικά και στην εξέλιξη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου».






Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/ellada/item/60971-erxetai-nea-kakokairia-pote-allazei-o-kairos
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες