«Ασφυξία» στις εντατικές-Αδειάζουν κρεβάτια ΜΕΘ άλλων μονάδων, για να υποδεχθούν περιστατικά Covid-19 - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 23, 2020

«Ασφυξία» στις εντατικές-Αδειάζουν κρεβάτια ΜΕΘ άλλων μονάδων, για να υποδεχθούν περιστατικά Covid-19

Σε οριακό σημείο έχουν φτάσει οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα Νοσοκομεία Αναφοράς του κορονοϊού, καθώς οι γιατροί είναι αναγκασμένοι να «ξηλώνουν» άλλες μονάδες εντατικής θεραπείας για να υποδεχθούν περιστατικά covid-19. Η «ασφυξία» που προκαλείται στο ΕΣΥ από τα αυξημένα κρούσματα στην Αττική και κυρίως στην Αθήνα, αλλά και η τραγική κατάσταση των τριών ανέτοιμων μεγάλων νοσοκομείων της πρωτεύουσας, αναγκάζουν την κυβέρνηση να προβεί σε νέες κινήσεις για να περιορίσει τη ραγδαία εξάπλωση του ιού κι όλα αυτά ενόψει και του κύματος της εποχικής γρίπης.


Το πρωί έγινε σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια αφού σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από τα 346 νέα κρούσματα τα 210 εντοπίζονται στην Αττική. Την ίδια ώρα, οριακή είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αθήνας που έχουν υπερφορτωθεί με ασθενείς, οι οποίοι νοσούν από κορονοϊό, ενώ εκκενώνονται ΜΕΘ, προκειμένου να μετατραπούν σε COVID-19 με τους διασωληνωμένους στη χώρα μας να έχουν φτάσει τους 77.


Ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος είπε στο Open ότι «εκείνο που έχουμε είναι μία αύξηση αρκετά σημαντική στις διασωληνώσεις, που σημαίνει μεγάλη πίεση του συστήματος υγείας. Επίσης φαίνεται ότι υπάρχουν περισσότερα κρούσματα σε πιο πυκνοκατοικημένους πληθυσμούς μέσα στο λεκανοπέδιο, να το πω έτσι».


Για την αποφυγή ενός νέου lockdown οι ειδικοί επισημαίνουν ότι προέχει η αυστηρή τήρηση των μέτρων. «Οι περιοχές με μεγάλο επιδημικό φορτίο έχουν τις εξής επιλογές: είτε να κλείσουν τα μπαρ είτε να κλείσουν τα σχολεία. Εννοείται ότι υπάρχει ως τελευταίο, ύστατο μέτρο το lockdown» είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.


Την ίδια ώρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι «σκοπός είναι να μην πάμε σε επόμενα μέτρα και αυτή είναι η πεμπτουσία της προσπάθειας που κάνουμε. Να εφαρμόσουμε με συνέπεια αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί».




 




Πηγή: https://www.ethnos.gr/ellada/125212_koronoios-asfyxia-stis-entatikes-elahista-ta-kena-krebatia-syskepsi-sto-ygeias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες