''Παροπλισμενα'' περιπολικά -χιλιάδες ευρώ για service σε οχήματα αξίας 600 ευρώ(PHOTO) - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2020

''Παροπλισμενα'' περιπολικά -χιλιάδες ευρώ για service σε οχήματα αξίας 600 ευρώ(PHOTO)


Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη
Ο στόλος των οχημάτων της ελληνικής αστυνομίας μετρά ατελείωτα χιλιόμετρα και πυκνά συχνά περιπολικά και μηχανές βγάζουν βλάβες που είτε αντιμετωπίζονται επί τόπου, είτε καλείται ο γερανός για να αναλάβει τη μεταφορά.
Οι αστυνομικοί ρίχνονται καθημερινά στη μάχη κατά της εγκληματικότητας με χαλασμένα περιπολικά όπως έκανε αυτοψία και το Securitynews.gr. Με διαλυμένα τιμόνια και ξεχαρβαλωμένα καλώδια τα οποία εύκολα μπορούν να βραχυκυκλώσουν (κίνδυνος φωτιάς), οι αστυνομικοί καλούνται να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους και να πατάξουν την εγκληματικότητα.
Δεν είναι λίγοι οι αστυνομικοί που έχουν βάλει και δικά τους χρήματα για αγορές μικρο - ανταλλακτικών που απαιτούνται όχι μόνο για τη λειτουργία των οχημάτων τους αλλά και για την ασφάλειά τους.
«Παροπλισμένα» και με πολλά χιλιάδες χιλιόμετρα είναι τα περιπολικά της ΔΙ.ΑΣ Αθηνών καθώς σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ ένα περιπολικό Scoda ξεπερνά τις 400.000 χλμ καθώς και ένα Citroen της ΔΙ.ΑΣ Δυτικής Αττικής μετρά στο κοντέρ του συνολικά 455.116 χλμ.
Σύμφωνα με τονόμο τα περιπολικά δεν περνάνε ΚΤΕΟ υποχρεωτικά, όπως τα ΙΧ και έτσι οι βλάβες εντοπίζονται μόνο επί τόπου από τους οδηγούς- αστυνομικούς.
Επίσης, σύμφωνα με ανώνυμη καταγγελία ένα περιπολικό της ΔΙ.ΑΣ Αθηνών Citroen Xsara (οχήμα προσαγωγών) 17ετίας αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα με το service καθώς υπερκοστολογείται η εργασία. Η ΕΛ.ΑΣ εδώ και 1,5 χρόνο πληρώνει χιλιάδες ευρώ για να φτιαχτεί ένα όχημα, το οποίο στην ιστοσελίδα car.gr κοστίζει 600€. Το Securitynews.gr, κάνοντας ενδελεχή έρευνα επιβεβαίωσε την πληροφορία.
Πιο συνετό θα είναι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ να κάνει εξορθολογισμό και ανακατανομή του στόλου στις εκάστοτε υπηρεσίες ή στην ανάγκη να προμηθευτούν νέα οχήματα - μια οικονομική λύση είναι και το leasing (όπως έγινε και με τα οχήματα της Ο.Π.Κ.Ε) ώστε οι αστυνομικοί να ξεκινούν και να ολοκληρώνουν την υπηρεσία τους με απόλυτη ασφάλεια.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες