Κορονοϊός: 3.500 κρούσματα σε λίγες μέρες στην Ελλάδα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2020

Κορονοϊός: 3.500 κρούσματα σε λίγες μέρες στην Ελλάδα

Τον κώδωνα του κινδύνου για την πιστή εφαρμογή των μέτρων που θα ανακοινώσει σήμερα ο Πρωθυπουργός, κρούει ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης. Τονίζει  επίσης ότι προκειμένου να μην οδηγηθούμε σε ένα γενικευμένο lockdown τα περιοριστικά μέτρα θα πρέπει να έχουν διάρκεια 3 με 4 μήνες.


  

«Τα κρούσματα σήμερα (σ.σ χθες) σημείωσαν μείωση σε σχέση με τις δύο προηγούμενες ημέρες καθώς λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου έγιναν λιγότερα τεστ. Εκτιμώ ότι σήμερα σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε προσεγγίσει τα 2.000 νέα κρούσματα», ανέφερε ο κ. Μανώλης Δερμιτζάκης.


Όσον αφορά την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας ο καθηγητής Γενετικής τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες τα κρούσματα στην Ελλάδα θα φθάσουν τα 3.000 – 3.500. «Όπως όλα δείχνουν τα προηγούμενα μέτρα δεν απέδωσαν γι’ αυτό και είχαμε αυτή την αύξηση. Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός θα είναι πιο αυστηρά και σίγουρα θα ανακόψουν την πορεία της πανδημίας αλλά για αξιολογηθούν θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 3 εβδομάδες», σημείωσε ο κ. Δερμιτζάκης.




Και πρόσθεσε: «Με τα μέτρα αυτά θεωρώ ότι θα πετύχουμε μια σταθεροποίηση ή και κάμψη της πορείας της πανδημίας. Ωστόσο αν μετά χαλαρώσουμε πάλι και αρθούν τα μέτρα τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα. Αν για παράδειγμα πέσουμε στα 500 κρούσματα ημερησίως και επέλθει χαλάρωση των μέτρων τότε στην συνέχεια τα πράγματα θα είναι πολύ άσχημα και σίγουρα το γενικευμένο lockdown – όπως αυτό της προηγούμενης άνοιξης – θα είναι μονόδρομος».







Πηγή: https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1131995/koronoios-efialtiki-ektimisi-gia-3-500-kroysmata-se-liges-meres-stin-ellada
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες