Yeni Safak: Άναψε ξανά τις μηχανές του το «Oruc Reis» και ετοιμάζεται για νέα αποστολή - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2020

Yeni Safak: Άναψε ξανά τις μηχανές του το «Oruc Reis» και ετοιμάζεται για νέα αποστολή

Το τουρκικό σεισμογραφικό Oruc Reis βρίσκεται μεν στο λιμάνι της Αττάλειας αλλά φαίνεται ότι έχει αναμμένες τις μηχανές του και ετοιμάζεται για να ξεκινήσει μία νέα αποστολή στα νερά της Ανατολικής Μεσογείου.

Η εφημερίδα Yeni Safak, που απηχεί πλήρως τις απόψεις του προέδρου Ερντογάν αποκάλυψε ότι το Oruc Reis είναι έτοιμο για νέα αποστολή την ώρα που η Τουρκία εξέδωσε επίσης δύο αντιNAVTEX ως απάντηση στις δύο NAVTEX της Ελλάδας ανοιχτά της Κρήτης.

Η είδηση αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά την αγκυροβόληση του ερευνητικού στον κόλπο της Αττάλειας για συντήρηση, το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ωστόσο υποστηρίζει ότι αυτό πρόκειται να αλλάξει σύντομα.
Δείτε πού βρίσκεται το Oruc Reis αυτή τη στιγμή:



«Το σεισμικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Αττάλειας για ανεφοδιασμό και συντήρηση, απέπλευσε από το λιμάνι και αγκυροβόλησε από την Αττάλεια τη νύχτα», αναφέρει το δημοσίευμα, υποστηρίζοντας ότι η έκδοση NAVTEX σε μία ευρεία περιοχή στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να γίνεται από την Αττάλεια κι όχι από την Κρήτη, που η Άγκυρα τον θεωρεί «μη εξουσιοδοτημένο σταθμό».

Εκτός από τη Yeni Safak και τα υπόλοιπα δημοσιεύματα σήμερα, που αναδεικνύουν το θέμα σήμερα, υποστηρίζουν ότι «η Αθήνα κλιμακώνει την ένταση, ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την έναρξη των διερευνητικών επαφών και τέτοιες κινήσεις δεν θα λύσουν τα προβλήματα, αλλά θα αυξήσουν την ένταση στην περιοχή».






Πηγή: https://eleftherostypos.gr/ellinotourkika/637446-yeni-safak-%ce%acnapse-xana-tis-mixanes-toy-to-oruc-reis-kai-etoimazetai-gia-nea-apostoli/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες