12 μήνες φυλάκιση στην καθηγήτρια που δε φορούσε μάσκα! “Απέβαλε παιδί επειδή της το ζήτησε” - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 04, 2020

12 μήνες φυλάκιση στην καθηγήτρια που δε φορούσε μάσκα! “Απέβαλε παιδί επειδή της το ζήτησε”


Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στην καθηγήτρια του Επαγγελματικού Λυκείου του Υμηττού η οποία δεν ήθελε να φορέσει μάσκα κατά τη διάρκεια του μαθήματος, σύμφωνα με καταγγελίες μαθητών.
Την απόφαση το δικαστήριο την έλαβε κατά πλειοψηφία ενώ της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Το δικαστήριο καταδίκασε την καθηγήτρια για τα αδικήματα της παραβίασης μέτρων πρόληψης ασθενειών εκ της οποίας θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων και της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας.


“Απέβαλε μαθητή επειδή της ζήτησε να φορέσει μάσκα”

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο διευθυντής του σχολείου ο οποίος και έκανε τη μήνυση σε βάρος της καθηγήτριας.

«Έβλεπα την καθηγήτρια να μην φορά μάσκα. Μου έλεγε κάνω διαλείμματα μάσκας. Μία, δύο, τρεις μου έλεγε το ίδιο. Μία μητέρα μαθητή με επισκέφθηκε και μου είπε ότι έβγαλε το γιο της έξω από το μάθημα με αποβολή επειδή της ζήτησε να φορέσει μάσκα, μου είπε ότι της το αιτιολόγησε λέγοντας πως μητέρα του είναι καρκινοπαθής. Κανόνισα συνάντηση στο γραφείο μου, της έκανε παρατήρηση η μητέρα και εκείνη έφυγε, λέγοντας έχω μάθημα. Έγινε πειθαρχική αναφορά.

Επίσης, οι μαθητές έκαναν αποχή από το μάθημα της επειδή δεν φορούσε μάσκα. Θεωρώ ωστόσο πως η συμπεριφορά της δεν αφορά την μάσκα, υπάρχει μία προσωπική διαμάχη με έναν συνάδελφο που την επηρεάζει, χαίρει της εμπιστοσύνης μου, είναι άριστη, δε θεωρώ ότι ήθελε να εκθέσει τα παιδιά σε κίνδυνο. Άνοιγε παράθυρα και πόρτες, χρησιμοποιούσε αντισηπτικό, δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που δεν συμμορφώνονταν στο θέμα της μάσκας. Δεν έχουμε κρούσμα στο σχολείο».
“Έκανα εκτεταμένη χρήση διαλειμμάτων μάσκας”

Από την πλευρά της η καθηγήτρια υποστήριξε πως έκανε εκτεταμένη χρήση των διαλειμμάτων μάσκας (!) καθώς υπερέβαλε εαυτόν στο εκπαιδευτικό της καθήκον ενώ είχε και ένα πρόβλημα χρόνιας ωτίτιδας.

«Έκανα κάπως περισσότερη χρήση του διαλείμματος μάσκας και τους μαθητές μου και τον διευθυντή μου τους ενημέρωσα. Είχα συνεχώς ανοικτά τα παράθυρα και έλεγα στους μαθητές να τηρούν τις αποστάσεις» ανέφερε στην απολογία της.

Για το περιστατικό που κατήγγειλε μητέρα μαθητή ότι ο γιος της αποβλήθηκε από το μάθημα επειδή ζήτησε από την καθηγήτρια να βάλει μάσκα, η κατηγορούμενη υποστήριξε:

“Ο συγκεκριμένος μαθητής την ημέρα που του υπέδειξα να βγει μαζί με άλλους συμμαθητές του ήταν πολύ ανήσυχος και μαζί με τους άλλους χυδαιολογούσαν και έβριζαν. Το τμήμα ήταν μια μικρή ζούγκλα. Είχα χρέος να τα επαναφέρω στην τάξη. Φυσικά δεν τα τιμώρησα, ούτε τα έβαλα ποινολόγιο. Ποτέ δεν τους υπέδειξα να φεύγουν και να παίρνουν απουσία”.
Το σκεπτικό της απόφασης

Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή της κατηγορουμένης λέγοντας πως “ο καθένας ερμηνεύει το νόμο κατά το δοκούν και οδηγούμαστε σε αυτά τα φαινόμενα.

Η κατηγορουμένη λέει συνεχώς “έκρινα, αποφάσισα, η γνώμη μου είναι” δηλαδή λέει ότι αποφάσισε να φοράει μάσκα όποτε θέλει αυτή.

Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία τηρούσε τα άλλα μέτρα, αλλά έκρινε, νόμισε, αποφάσισε να μη φορά μάσκα, αναβίβασε τον εαυτό της σε λοιμωξιολόγο. Αναρωτιέμαι εάν έχει καταλάβει ακόμα τον κίνδυνο που υπάρχει. Ζητώ να κηρυχθεί ένοχη» είπε ο εισαγγελέας στην αγόρευση του”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες