Στη Δημοτική Αστυνομία υπάλληλοι των δήμων -Εργασία εκτός ωραρίου & σαββατοκύριακα (τροπολογία) - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020

Στη Δημοτική Αστυνομία υπάλληλοι των δήμων -Εργασία εκτός ωραρίου & σαββατοκύριακα (τροπολογία)


ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ με την οποία, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, τη δυνατότητα στους δημάρχους να αναθέτουν αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας σε διοικητικούς υπαλλήλους κατέθεσε χθες το βράδυ το υπουργείο Εσωτερικών στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που ψηφίζεται σήμερα από τη Βουλή. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα εργασίας τους εκτός ωραρίου αλλά και τα σαββατοκύριακα.


Όπως αναφέρεται στο άρθρο 2 της τροπολογίας σε Δήμους που δεν υφίσταται δημοτική αστυνομία ή το προσωπικό που υπηρετεί δεν επαρκεί κατά την κρίση του Δημάρχου, μπορεί με απόφαση του τελευταίου, για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν τα έκτακτα μέτρα προστασίας της Δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού να ορίζονται διοικητικοί υπάλληλοι ΠΕ, ή ΤΕ, ή ΔΕ, οι οποίοι θα ασκούν τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας.

Η απόφαση έχει ισχύ έως την 28η Φεβρουαρίου του 2021, και οι αρμοδιότητες που θα αναλάβουν οι διοικητικοί υπάλληλοι θα έχει σχέση με την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και αρμοδιότητες που ανατίθενται στη Δημοτική Αστυνομία ως αρμόδια αρχή ελέγχου και επιβολής κυρώσεων των μέτρων για την αποτροπή της πανδημίας.

Η ισχύς του συγκεκριμένου μέτρου μπορεί να παραταθεί έως τις 30 Ιουνίου του 2021 με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών.
Στο άρθρο 5 προβλέπεται πως από την 9η Νοεμβρίου απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου οι δημότες που κάνουν χρήση υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα με αντίτιμο για όσο χρονικό διάστημα είναι ανέφικτη η παροχή των υπηρεσιών αυτών λόγω της λήψης μέτρων κατά του κορονοϊού και πάντως όχι πέραν της 28ης Φεβρουαρίου του 2021.

Για τις υποχρεώσεις των Δήμων, προβλέπεται αναστολή της παρακράτησης των ενδεκατημορίων έναντι τοκοχρεολυτικών δόσεων δανείων που έχουν χορηγηθεί στους ΟΤΑ και στους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων από πόρους του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων έως και την 1η Ιανουαρίου του 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες