Έτοιμα τα βαγόνια για τη μεταφορά ασθενών με κορονοϊό στην Αθήνα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 19, 2020

Έτοιμα τα βαγόνια για τη μεταφορά ασθενών με κορονοϊό στην Αθήνα

Στο κόκκινο βρίσκεται η βόρεια Ελλάδα αλλά και η Θεσσαλία με επίκεντρο τη Λάρισα και πλέον είναι έτοιμα τα πρώτα βαγόνια των τρένων για τη μεταφορά ασθενών με κορονοϊός από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα.


Το θέμα αποκάλυψε χθες ο Κώστας Σαρρηκώστας στο iEidiseis.gr, ενώ σήμερα έγινε γνωστό ότι τα βαγόνια είναι έτοιμα για τη μεταφορά. Η ΕΡΤ ανέφερε ότι στα βαγόνια έκανε επιθεώρηση και ο ΕΟΔΥ.


Υπάρχει τεράστια διασπορά του ιού και πρέπει να ελεγχθεί τόνισε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στον ΣΚΑΪ 100,3.



Στη σκιά της ανακοίνωσης του ΕΟΔΥ ότι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 480 ασθενείς με κορονοϊό, ο κ. Βασιλακόπουλος εξήγησε ότι τουλάχιστον οι 200, ποσοστό περίπου 40% θα χάσουν τη ζωή τους και σε αυτούς θα προστεθούν και όσοι καταλήξουν ενώ νοσηλεύονται σε απλές μονάδες.


«Προφανώς θα αυξηθούν οι νεκροί, όμως αυτό είναι το τίμημα που πληρώνουμε σε αυτή τη φάση. Ας μας γίνει το μάθημα πάθημα, ώστε να μην ξαναφτάσουμε εδώ», τόνισε. 


Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες υπάρχουν πλέον ελάχιστα κρεβάτια σε Μακεδονία και Θεσσαλία.


Τα δημόσια νοσοκομεία είναι στα όριά τους, η πίεση στο σύστημα είναι μεγάλη, ελπίζουμε σε μία εβδομάδα να αρχίσουμε να βλέπουμε μειώσεις στις εισαγωγές, σημείωσε από την πλευρά του, ο Συμεών Μεταλλίδης, αναπληρωτής καθηγητής λοιμωξιολογίας, υπεύθυνος της Επιτροπής λοιμώξεων στο ΑΧΕΠΑ, μιλώντας στην ΕΡΤ1. Η αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη είναι πολυπαραγοντική, όταν εξαπλώνεται ο ιός είναι πολύ εύκολο να υπάρχουν πολλαπλές εστίες μετάδοσης, πρόσθεσε. Όπως σημείωσε, η πλειονότητα του πληθυσμού που νοσεί είναι χωρίς συμπτώματα, είναι σημαντικό ακόμα και όσοι έχουν ελάχιστα συμπτώματα να κάνουν το τεστ και να αυτοπεριορίζονται.


Από την πλευρά του, ο Σπύρος Πουρνάρας, καθηγητής Μικροβιολογίας, πρόεδρος επιτροπής Λοιμώξεων στο Αττικό Νοσοκομείο, είπε πως η πίεση στην Αθήνα είναι ακόμα ανεκτή, με το lockdown παρατηρείται μια σταθεροποίηση. Στο ερώτημα εάν είναι εφικτή μία άρση του lockdown ενόψει Χριστουγέννων, ανέφερε ότι οι όποιες προβλέψεις διαψεύδονται, θα υπάρχει μείωση των κρουσμάτων, αλλά θα καθυστερήσει.






Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/ellada/item/68517-etoima-ta-vagonia-gia-ti-metafora-asthenon-me-koronoio-stin-athina
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες