Τουρκία: Ο γαμπρός του Ερντογάν πιάστηκε στα χέρια με τον νέο τραπεζίτη - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Νοεμβρίου 10, 2020

Τουρκία: Ο γαμπρός του Ερντογάν πιάστηκε στα χέρια με τον νέο τραπεζίτη

Ξύλο του γαμπρού του Ερντογάν με το νέο διοικητή της κεντρικής τράπεζας αποκαλύπτει η Τζουμχουριέτ.


Ένα απίστευτο περιστατικό φέρεται να συνέβη στο Προεδρικό Μέγαρο ανάμεσα στον πρώην υπουργό Οικονομικών και γαμπρό του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, και τον νέο διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας.


Την είδηση έκανε γνωστή η εφημερίδα «Cumhuriyet» και ένας βουλευτής του Iyi Parti. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το βράδυ του Σαββάτου ο Ερντογάν ενημερώθηκε για την εξάντληση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας και αμέσως κάλεσε τον γαμπρό του να τον ενημερώσει για την κατάσταση. Ο Αλμπαϊράκ πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο και φέρεται να πιάστηκε στα χέρια με τον νέο τραπεζίτη, καθώς ήθελε άλλον στη θέση του.


Νέο υπουργό Οικονομικών διόρισε ο Ερντογάν

Με προεδρικό διάταγμα τα μεσάνυχτα ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διόρισε τον Λουτφί Ελβάν στη θέση του υπουργού Οικονομικών αντικαθιστώντας τον γαμπρό του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.


Ο Λουτφί Ελβάν είχε εκλεγεί βουλευτής με το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ το 2007, διετέλεσε σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου και συμμετείχε επίσης στην Μικρή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Τουρκίας - ΕΕ. Το 2016 είχε αναλάβει το Υπουργείο Ανάπτυξης στην κυβέρνηση του τότε Πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ.



Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ανακοίνωσε την παραίτησή του για λόγους υγείας μέσω Instagram, γεγονός που προκάλεσε ερωτήματα για την αυθεντικότητα της είδησης. Παρόλα αυτά, η παραίτηση έγινε δεκτή τη Δευτέρα από τον Ερντογάν.


Ο Αλμπαϊράκ έχει παντρευτεί την κόρη του Ερντογάν, Εσρά, και θεωρείται «μια από τις πιο ικανές μορφές» της κυβέρνησης.






Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/kosmos/item/67271-tourkia-o-gampros-tou-erntogan-piastike-sta-xeria-me-ton-neo-trapeziti
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες