Βατόπουλος: Lockdown τύπου Κίνας - Να κλείσουν όλα για 15 μέρες - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2020

Βατόπουλος: Lockdown τύπου Κίνας - Να κλείσουν όλα για 15 μέρες

Τη λήψη μέτρων τύπου Κίνας και την επιβολή πιο αυστηρού lockdown για δύο εβδομάδες πρότεινε ως μέτρο ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού και να αποσυμφορηθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. 



«Η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική. Περιμέναμε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα υπάρξει μια μείωση, ωστόσο τα κρούσματα επιμένουν. Έχει αρχίσει να ελαττώνεται ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων, ωστόσο είμαστε ακόμα πολύ ψηλά», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα.  


«Ένα χαρακτηριστικό της επιδημίας, ήδη από τον Αύγουστο, είναι ότι υπάρχει διασπορά σε όλη την Ελλάδα. Νομίζω ότι πρέπει να γίνουμε πολύ πιο αυστηροί. Πρέπει το lockdown να γίνει πιο αυστηρό, όπως στην Κίνα. Στη Γουχάν έβγαινε μια φορά την εβδομάδα ένας άνθρωπος να πάει να ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ. Αυτό πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα. Να κλείσουν οι επιχειρήσεις και να λειτουργούμε κάθε μέρα σαν να είναι Κυριακή. Ένα lockdown τύπου Γουχάν για δύο εβδομάδες, θα μπορούσε να αποσυρμφορήσει την κατάσταση και να ανακόψει τη μετάδοση του ιού», τόνισε ο κ. Βατόπουλος, προσθέτοντας ότι «αν συνεχίσουμε έτσι, θα θρηνήσουμε θύματα που δεν όφειλαν να πεθάνουν, με την έννοια ότι δεν θα μπορούν να νοσηλευτούν», επισήμανε ο κ. Βατόπουλος. 






Πηγή: https://www.ethnos.gr/ellada/133961_koronoios-batopoylos-lockdown-typoy-kinas-na-kleisoyn-ola-gia-15-meres
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες