Πρόστιμο 300 ευρώ σε εθελοντή αιμοδότη για… άσκοπη μετακίνηση – Τι δήλωσε ο ίδιος - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 11, 2020

Πρόστιμο 300 ευρώ σε εθελοντή αιμοδότη για… άσκοπη μετακίνηση – Τι δήλωσε ο ίδιος


Στο ψάξιμο της τσάντας βρήκαν το ‘ενοχοποιητικό στοιχείο’, την εφημερίδα του Ριζοσπάστη, δηλώνει ο εθελοντής αιμοδότης.
Πρόστιμο 300 ευρώ επιβλήθηκε χθες από αστυνομικούς σε εθελοντή αιμοδότη για... άσκοπη μετακίνηση.
Ο Απόστολος Δημακόπουλος μίλησε στον ΑΝΤ1 και κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί που του έκαναν έλεγχο, ενώ τους έδειξε το σχετικό sms, αλλά και τον επίδεσμο στο χέρι, μετά την αιμοδοσία, του έδωσαν πρόστιμο!
«Στην έκκληση των νοσοκομειακών γιατρών, ειδικά τις μέρες της πανδημίας να μην αφήσουμε καμία ζωή να χαθεί εξαιτίας της έλλειψης αίματος, εγώ ξεκίνησα την Τετάρτη από το σπίτι μου για το Κρατικό Νίκαιας. Για να βοηθήσω κι εγώ όπως μπορώ. Στην επιστροφή μου κι αφού είχε τελειώσει η αιμοδοσία, διμοιρίες της ΔΙΑΣ και της Δράσης σταμάτησαν το τρόλεϊ (στο οποίο επέβαινα. Μας ανάγκασαν να κατέβουμε όλοι κάτω, να διαπιστώσουν αν φοράμε τις μάσκες, αν έχουμε ταυτότητες κι αν έχουμε και την απαραίτητη βεβαίωση μετακίνησης. Αφού ους έδειξα την ταυτότητα και το σχετικό sms και τον επίδεσμο που ήταν στο σημείο της φλεβοκέντησης, τους ζήτησα να με αφήσουν να γυρίσω σπίτι μου. Στη συνέχεια τους εξόργισε ένα μήνυμα που είχα στη μάσκα μου, που αναγράφεται ‘και τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή’. Αρχισαν τον σωματικό έλεγχο, έψαξαν την τσάντα μου σπιθαμή προς σπιθαμή, χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο υγειονομικής προστασίας. Και να σας πω ένα γλαφυρό παράδειγμα. Χωρίς γάντια έβαλαν τα χέρια τους ακόμα και στον καπνό από τα τσιγάρα μου. Όταν διαμαρτυρήθηκα προφανώς δεν πήρα καμία απάντηση», λέει ο κ. Δημακόπουλος.
Το «ενοχοποιητικό στοιχείο» στην τσάντα του

Όταν τους είπε ότι είναι αιμοδότης, του απάντησαν «ότι θα πρέπει να έχω χαρτί που να επιβεβαιώνει από το νοσοκομείο ότι είμαι αιμοδότης. Μάλιστα, άρχισα και τις ειρωνείες και μου έλεγαν ‘και μεις δίνουμε αίμα και παίρνουμε πάντα χαρτί’. Στο ψάξιμο της τσάντας βρήκαν το ‘ενοχοποιητικό στοιχείο’, την εφημερίδα του Ριζοσπάστη. Αρχισαν τις ειρωνείες και μου έλεγαν ότι στο νοσοκομείο δεν χρειάζεται να πηγαίνεις με τέτοια πράγματα. Αφού μου έκοψαν το πρόστιμο, δεν με άφησαν να φύγω. Με άφησαν μία ώρα να περιμένω όρθιος. Χωρίς κάποια εξήγηση. ‘Μετά από έντονες διαμαρτυρίες έφυγα, πήγα στο νοσοκομείο, βρήκα τον διευθυντή της αιμοδοσίας ο οποίος πήρε τηλέφωνο την υπηρεσία της ένστασης κι εκεί ο αρμόδιο απαντούσε άλλα ‘ντι άλλων και προφανώς δεν ακύρωσε το πρόστιμο (για άσκοπη μετακίνηση)».

«Δεν μπορεί αυτή την περίοδο να κλείνουν σε όλες τις πτώσεις την ατομική ευθύνη και να βλέπουμε 35-40 αστυνομικούς χωρίς μέτρα», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες