Πώς δεν θα σου κλέψουν ποτέ τη μοτοσυκλέτα; - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Δεκεμβρίου 27, 2020

Πώς δεν θα σου κλέψουν ποτέ τη μοτοσυκλέτα;


Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να ξυπνήσεις ένα πρωί και να δεις πως η μοτοσυκλέτα σου λείπει. Ευτυχώς όμως, υπάρχουν πολλοί τρόποι προστασίας ώστε να αποφευχθεί αυτό.

Πολλοί άνθρωποι δυστυχώς το έχουν βιώσει αυτό το πράγμα και τους έχει δημιουργήσει τραύμα, γιατί το σοκ είναι τεράστιο. Όσοι έχουν πέσει θύματα κλοπής μηχανής, συνήθως μένουν σοκαρισμένοι με τον τρόπο και την εφευρετικότητα των κλεφτών.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιος τρόπος άμυνας που να μας εξασφαλίζει πλήρη προστασία από τους κλέφτες. Όμως, αν ξέρεις ποιες κατηγορίες κλεφτών υπάρχουν και ποιες μεθόδους χρησιμοποιούν, τα ακόλουθα βήματα σίγουρα θα σε βοηθήσουν να προστατευτείς σε μεγάλο βαθμό και, τουλάχιστον, να αποτρέψεις τους περισσότερους από αυτούς να βάλουν τα βρώμικα χέρια τους στην μοτοσυκλέτα σου.

Μοτοσυκλέτα
1. Μην υποτιμάς τον συναγερμό.

Αν δεν έχεις, οπωσδήποτε να βάλεις. Αν και σίγουρα έχεις ακούσει πολλά (όπως ότι οι συναγερμοί απενεργοποιούνται), μην είσαι σίγουρος πως όλοι είναι ευάλωτοι ή ότι όλοι οι κλέφτες διαθέτουν τον ανάλογο εξοπλισμό.

Μοτοσυκλέτα

2. Πρόσεχε μη δίνει στόχο η μηχανή σου.

Όσο αθέατη είναι, τόσο το καλύτερο. Αν δεν έχεις κλειστό γκαράζ, βάλε τη μηχανή στο πιο αθέατο σημείο της πιλοτής ή της πρασιάς και σκέπασε την με κουκούλα. Φρόντισε να μην αναγνωρίζεται η μάρκα, αλλά ούτε η κουκούλα να έχει διακριτικά. Έτσι, οι κλέφτες δεν γνωρίζουν τι μηχανή είναι, αν αξίζει, τι προστασίες έχει. Συνήθως δεν ρισκάρουν να κάνουν κλοπή στα τυφλά.

—————————————————————————

Μοτοσυκλέτα3. Κλείδωνε πάντα το τιμόνι.

Όσα λουκέτα και να της έχεις βάλει, μην ξεχνάς να κλειδώνεις πάντα το τιμόνι. Μπορεί, αν είναι εύκολο, να παραβιαστεί, αλλά σκέψου ότι ακόμα και τα δευτερόλεπτα που θα χρειαστεί είναι καθυστέρηση.

—————————————————————————

Μοτοσυκλέτα4. Βάλε περισσότερα από ένα λουκέτα.

Αν μπορείς βάλε και τρία. Αλλά δύο οπωσδήποτε. Ασφάλισε τον μπροστινό τροχό με ένα λουκέτο ή πέταλο, ενώ στον πίσω χρησιμοποίησε μεγάλο λουκέτο που πιάνει από τον κορμό της μηχανής μαζί με την ρόδα. Αν υπάρχει κολόνα, χρησιμοποίησε και μεγάλη αλυσίδα που δένει τη μηχανή στη κολόνα. Όσο πιο πολλά, τόσο περισσότερη καθυστέρηση.

—————————————————————————

5. Τα λουκέτα να μην πατάνε στο έδαφος.

Το έδαφος μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα ως αντίσταση για το ψαλίδι ή μοχλός για λοστό, για να σπάσει το λουκέτο. Φρόντισε να μη τους δώσεις αυτό το πλεονέκτημα.

—————————————————————————

6. Μην χρησιμοποιείς μία μάρκα λουκέτου.

Αν χρησιμοποιείς δύο ή τρία λουκέτα, να είναι από διαφορετικές μάρκες. Συνήθως οι κλέφτες είναι εξειδικευμένοι ή έχουν μαζί τους εργαλεία για μία μάρκα λουκέτου.

—————————————————————————

7. Η μοτοσυκλέτα να είναι πάντα δεμένη σε κολόνα ή σταθερό σημείο.

Ας ταλαιπωρείσαι να τη δέσεις, αλλά πάντα να είναι δεμένη σε κολόνα ή σε σταθερό σημείο. Αν έχει πιλοτή, μπορείς να παραγγείλεις σε έναν σιδερά να σου φτιάξει λουκέτο που να εφαρμόζει στο δάπεδο. Πρέπει να γνωρίζεις ότι πολλές κλοπές δικύκλων πραγματοποιούνται με την συνδρομή φορτηγών. Είναι συχνό φαινόμενο και εύκολο για οργανωμένους κλέφτες να σηκώσουν ολόκληρη την μηχανή με τα χέρια.

automotonews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες