Ξεκινά η επιχείρηση «Ελευθερία» - Στην Αθήνα τα πρώτα εμβόλια - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Δεκεμβρίου 26, 2020

Ξεκινά η επιχείρηση «Ελευθερία» - Στην Αθήνα τα πρώτα εμβόλια

Σήμερα, Σάββατο 26 Δεκεμβρίου, νωρίς το πρωί, τα πρώτα εμβόλια του κορονοϊού έφτασαν στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το OPEN TV, τα εμβόλια βρίσκονται σε αποθήκη στο Κρυονέρι, από την οποία και θα μεταφερθούν στις τέσσερις αποθήκες που δημιουργήθηκαν για τον λόγο αυτό και πληρούν τις προδιαγραφές, ώστε έπειτα να ξεκινήσει η διανομή τους στα κέντρα εμβολιασμού. Στο σημείο της άφιξής τους βρίσκονται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Έτσι, δίνεται το σύνθημα για την επιχείρηση «Ελευθερία» ώστε να ξεκινήσουν σταδιακά από αύριο οι εμβολιασμοί σε όλη τη χώρα, ανάλογα με την προτεραιοποίηση που έχει γίνει. 


Μπορεί, λοιπόν, τα φετινά Χριστούγεννα να είναι πολύ διαφορετικά εξαιτίας των περιορισμών που επιβάλλει η πανδημία του κορονοϊού, όμως αποτελούν συνάμα και μια ιστορική ημέρα, καθώς ανήμερα Χριστουγέννων έφτασαν τα πρώτα 9.750 εμβόλια στη χώρα μας, δηλαδή λίγες ώρες νωρίτερα από την 26η Δεκεμβρίου που αναμένονταν, όπως αποκλειστικά μετέδωσε το OPEN TV. Το απόγευμα της Παρασκευής 25 Δεκεμβρίου, τα φορτηγά που μετέφεραν τις πρώτες δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα, πέρασαν τον Προμαχώνα ενώ, όπως προβλέπει η επιχείρηση «Ελευθερία», θα μεταφερθούν υπό άκρα μυστικότητα στις αποθήκες φύλαξής τους.


Με βάση το σχεδιασμό που έχει ανακοινωθεί, στις 31 του μήνα θα φθάσουν άλλες 83.850 δόσεις, ενώ τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο αναμένεται να παραλάβουμε άλλες 429.000 και 333.450 δόσεις αντίστοιχα. Η μεταφορά των δόσεων στις αποθήκες και από εκεί στα εμβολιαστικά κέντρα θα γίνει με απόλυτη μυστικότητα και με ισχυρότατη αστυνομική προστασία.






Πηγή: ethnos
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες