Πανδημία: Τώρα και οι ταξιτζήδες σε ρόλο κούριερ! - AGIOI THEODOROI

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2020

Πανδημία: Τώρα και οι ταξιτζήδες σε ρόλο κούριερ!


Η πανδημία έχει επιφέρει πολλές αλλαγές στο εργασιακό σύστημα, μία από τις οποίες είναι και η ενίσχυση της δουλειάς των κούριερ από τους ταξιτζήδες, που μπορούν κανονικά και με το νόμο πλέον να κάνουν μεταφορές!

Μιλώντας στο στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Δημήτρης Καρατάκης ταμίας του σωματείου ιδιοκτητών ταξί «Ερμής», τονίζει πως η ανάγκη ήταν αυτή που τους έκανε και ταχυμεταφορείς, με δεδομένο αφενός ότι έχουν μπλοκάρει από τον όγκο των δεμάτων οι εταιρείες ταχυμεταφορών και αφετέρου οι περισσότεροι συνάδελφοι εξ αιτίας της αναδουλειάς αναγκάζονται να βγάλουν με κάποιο τρόπο το μεροκάματο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο ιδιοκτητών ταξί «Ερμής», Κλήμη Λεοντιάδη, έχουν δικαίωμα βάση νόμου 4530, να μεταφέρουν ασυνόδευτα δέματα μετά από συμβάσεις με τις εταιρείες και το διάστημα αυτό έχουν γίνει συμφωνίες και με εταιρείες ταχυμεταφορών αλλά και με πολυκαταστήματα.

«Κούρσες κανονικές δεν έχουμε εδώ και μήνες οπότε κάνουμε δρομολόγια για να παραδώσουμε αντικείμενα σε πελάτες των εταιρειών και αυτό ακριβώς είναι η απόδειξη της κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο κλάδος μας. Όταν μιλάμε για παράδοση εννοούμε πως θα πάρουμε τα δέματα από μια κούριερ ή πολυκατάστημα και θα τα μοιράσουμε αλλά μη φανταστείτε πως θα ρέει το χρήμα άφθονο, καθώς η καλύτερη περίπτωση είναι δυο ευρώ το δέμα» εξηγεί.


Όπως σημειώνει ο κ. Καρατάκης, ο μέγιστος αριθμός των δεμάτων που μπορεί κάποιος οδηγός ταξί να παραδώσει δεν μπορεί να ξεπεράσει τα είκοσι τη μέρα γιατί δεν προλαβαίνει να εξυπηρετήσει περισσότερες περιπτώσεις ,αφού πρέπει να παρκάρει και να κατέβει για να κάνει την παράδοση όταν ο παραλήπτης δεν μπορεί.

Με έναν υπολογισμό και με παράδοση το μεγαλύτερο αριθμό πακέτων στα σπίτια οι οδηγοί ταξί μόλις που βάζουν σαράντα ευρώ στο πορτοφόλι τους και όπως λένε χαρακτηριστικά «που να πρωτοπάνε αυτά τα χρήματα», καθώς και κάτω από το σπίτι να έχουν ακινητοποιημένα τα οχήματά τους, έχουν έξοδα 35 ευρώ.
aftodioikisi.gr

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here