Σύμβαση κυβέρνησης με Palantir -Ποια είναι η εταιρεία που μας επιτηρεί στην πανδημία - AgioiTheodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2020

Σύμβαση κυβέρνησης με Palantir -Ποια είναι η εταιρεία που μας επιτηρεί στην πανδημία


“Κρυφή επί 8 μήνες η σύμβαση της κυβέρνησης με την Palantir για τη διαχείριση της πανδημίας”, αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η ΕΦΣΥΝ.

«Χωρίς ανάρτηση στη Διαύγεια η συμφωνία και… με ύποπτη ρήτρα εμπιστευτικότητας Κίνδυνος παραβίασης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων πολιτών στην Ελλάδα! Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: «Δεν δίνουμε επιδημιολογικά δεδομένα. Θα δείξουμε τη σύμβαση στα πολιτικά κόμματα αν τη ζητήσουν» Το αμαρτωλό παρελθόν της: ● Χρηματοδοτείται από τη CIA, έχει πελάτες το FBI, την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, τη βρετανική κυβέρνηση και τον Τραμπ ● Το σκάνδαλο στο Ηνωμένο Βασίλειο ● Η ανατριχιαστική συνεργασία με την αστυνομία της Ν. Ορλεάνης»

Ποια είναι η αμφιλεγόμενη Palantir
Η Palantir Technologies είναι μια αμερικάνικη εταιρία που ασχολείται με την ανάλυση, επεξεργασία, αποθήκευση και «εξόρυξη» (data-mining) δεδομένων σε όλο τον κόσμο, με βασικά τους προϊόντα τα λογισμικά Gotham και το Foundry.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ίδιας της εταιρίας και σχετικά δημοσιεύματα σε διεθνή site (Bloomberg, NYTimes), o τεχνολογικός γίγαντας βοηθά κυβερνήσεις και τις αρχές καταστολής να διαχειρίζονται τεράστιο όγκο δεδομένων.
Πρόσφατα, περισσότερες από δώδεκα χώρες – συμπεριλαμβανομένης όπως φαίνεται και της Ελλάδας – χρησιμοποιούν το λογισμικό τους Foundry για «εξόρυξη» δεδομένων στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν την πανδημία του Covid-19. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι -σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg- το λογισμικό κατ’αρχάς παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ από την Palandir στις κυβερνήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες