Πανελλήνιες 2021: Ανακοινώθηκε Μείωση της ύλης από το Υπουργείο Παιδείας - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Ιανουαρίου 08, 2021

Πανελλήνιες 2021: Ανακοινώθηκε Μείωση της ύλης από το Υπουργείο Παιδείας

Τη μείωση της εξεταστέας ύλης για τις Πανελλήνιες 2021 αποφάσισε και ανακοίνωσε επίσημα το Υπουργείο Παιδείας.

Δείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ την απόφαση για την μείωση της ύλης στα ΓΕΛ


Δείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ την απόφαση για την μείωση της ύλης στα ΕΠΑΛ


Το Υπουργείο Παιδείας προφανώς θα δώσει όλο το βάρος στους μαθητές της Γ Λυκείου αρχικά, μειώνοντας, όπως ανακοίνωσε, την εξεταστέα ύλη για τις Πανελλήνιες 2021, και στη συνέχεια στόχος είναι η επιστροφή των μαθητών της Γ Λυκείου στα σχολεία για δια ζώσης εκπαίδευση, καθώς οι μαθητές αυτοί έχουν τις επόμενους μήνες να δώσουν τη μάχη τους για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.


Την ίδια στιγμή, η εκπαιδευτική κοινότητα προετοιμάζεται για την επιστροφή στα θρανία τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 202, καθώς θα ξεκινήσει η δια ζώσης εκπαίδευση για μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και σχολείων ειδικής αγωγής, ακόμη και στις κόκκινες περιοχές, σύμφωνα και με τις εισηγήσεις των ειδικών.


Για την αποφυγή συγχρωτισμού, θα είναι διαφοροποιημένη η ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ενώ στις σχολικές μονάδες -όπου είναι δυνατόν- θα γίνεται χρήση περισσοτέρων της μίας εισόδου. Τα παιδιά θα φορούν μάσκες, θα γίνεται σχολαστικός καθαρισμός των χεριών και συχνός αερισμός των αιθουσών.


Οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν rapid tests, δηλώνοντας ενδιαφέρον στην ειδική εφαρμογή. Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να μπαίνουν στον σύνδεσμο https://edu.testing.gov.gr/ και να ακολουθούν τις σχετικές οδηγίες. Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, η επιλογή θα γίνεται βάσει σειράς προτεραιότητας (χρονική και γεωγραφική) και αναλόγως των διαθέσιμων ημερησίως τεστ. Οι αιτούντες θα ταυτοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού τους λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (@sch.gr) και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα.






Πηγή: https://www.newsit.gr/ellada/panellinies-2021-meiosi-tis-ylis-anakoinose-to-ypourgeio-paideias/3196924/?utm_medium=Referral&utm_source=Notification
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες