Επίδομα 534 ευρώ: Πότε πληρώνονται οι εργαζόμενοι σε αναστολή τον Ιανουάριο - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Ιανουαρίου 27, 2021

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε πληρώνονται οι εργαζόμενοι σε αναστολή τον Ιανουάριο


Ξεκίνησε την Τρίτη 19 Ιανουαρίου, η διαδικασία των δηλώσεων για το επίδομα των 534 ευρώ για την αναστολή συμβάσεων εργασίας του Ιανουαρίου.

Οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου άνοιξαν και μπορούν να επαναφέρουν στη δουλειά όλους ή τμήμα των εργαζομένων τους, καθώς ως πληττόμενες μπορούν να διατηρούν όσους εργαζόμενους θέλουν σε αναστολή σύμβασης, έως και το 100% αν παραμείνουν σε εθελοντική βάση κλειστές.
Έτσι, όσοι εργαζόμενοι παραμείνουν σε αναστολή ολόκληρο τον Ιανουάριο θα ολόκληρο το επίδομα των 534 ευρώ. Αντίθετα, όσοι επανήλθαν στη δουλειά για τις ανάγκες της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων δικαιούνται αποζημίωση για την περίοδο 1-17 Ιανουαρίου, δηλαδή 303 ευρώ.

Οι δικαιούχοι αναμένεται να πληρωθούν τα 534 ευρώ για τον Ιανουάριο μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Φεβρουαρίου.
Την Τρίτη 26 Ιανουαρίου δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για το θεσμικό πλαίσιο των αναστολών Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, οι επιχειρήσεις – εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που πλήττονται, βάσει ΚΑΔ που ορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τα σχετικά παραρτήματα της παρούσας, δύνανται κατά τον μήνα Ιανουάριο κατ΄ ανώτατο χρονικό διάστημα έως τριάντα (30) ημέρες και πάντως όχι πέραν της 31ης Ιανουαρίου 2021:
Να θέτουν σε αναστολή ή να παρατείνουν την αναστολή συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους που έχουν ήδη τεθεί σε αναστολή, κατ’ εφαρμογή των σχετικών διατάξεων που αφορούν στην αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, ή και να θέτουν για πρώτη φορά σε αναστολή συμβάσεις εργασίας μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων τους, που έχουν προσληφθεί έως και την 4η Νοεμβρίου 2020.
Οι ανωτέρω επιχειρήσεις – εργοδότες μπορούν να εφαρμόζουν το μέτρο της αναστολής των συμβάσεων εργασίας σταδιακά και για διαφορετικό αριθμό εργαζομένων, μέχρι και του ποσοστού 100% αυτών, ανά υπεύθυνη δήλωση της επιχείρησης στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες