Καπραβέλος: Αν το τρίτο κύμα χτυπήσει την Αθήνα, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2021

Καπραβέλος: Αν το τρίτο κύμα χτυπήσει την Αθήνα, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες

Την ανησυχία του μήπως η μερική αποκλιμάκωση προκαλέσει έκρηξη της πανδημίας εξέφρασε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νικόλαος Καπραβέλος.


«Αυτό που φοβόμαστε όλοι είναι μήπως η μερική αποκλιμάκωση πυροδοτήσει τη σφοδρότητα ενός τρίτου κύματος, δηλαδή μια έκρηξη της πανδημίας, η οποία θα είναι ολέθρια και καταστροφική», σημείωσε.


Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι τα σχολεία σε μικρότερο βαθμό θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια τέτοια κατάσταση.


Τόνισε δε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι ότι αυτό πουν τον φοβίζει περισσότερο είναι το σταδιακά άνοιγμα της αγοράς επισημαίνοντας ότι αυτό «πρέπει να γίνει με προσοχή και σε άμεση συσχέτιση με το επιδημιολογικό φορτίο και με την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».


Ο κ. Καπραβέλος πρόσθεσε ότι «το δεύτερο κύμα χτύπησε τη Βόρεια Ελλάδα και μάλιστα με τραγικές συνέπειες. Εάν πυροδοτηθεί αυτό στην Αθήνα, μια πολύ μεγαλύτερη περιφέρεια, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες».


Τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή 445 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.


Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 144.738 (ημερήσια μεταβολή +0,3%), εκ των οποίων 52,2% άνδρες.


Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 353 (68,8% άνδρες).


Συγκεκριμένα, από το σύνολο των 445 νέων κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Κυριακή, τα 172 εντοπίζονται στην Αττική και 75 στη Θεσσαλονίκη.






Πηγή: https://www.cnn.gr/ellada/story/250087/kapravelos-an-to-trito-kyma-xtypisei-tin-athina-oi-synepeies-tha-einai-olethries
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες