Πώς έφτασε η Αστυνομία στη σύλληψη των δραστών της άγριας επίθεσης στον σταθμάρχη του Μετρό - Ο ρόλος του ειδικού φρουρού - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Ιανουαρίου 16, 2021

Πώς έφτασε η Αστυνομία στη σύλληψη των δραστών της άγριας επίθεσης στον σταθμάρχη του Μετρό - Ο ρόλος του ειδικού φρουρού


Ταυτοποιήθηκαν και προσήχθησαν στην Ασφάλεια οι δύο δράστες που ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη στο μετρό. Ο ρόλος του ειδικού φρουρού που συνελήφθη.


Εξελίξεις σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού του σταθμάρχη στο μετρό της Ομόνοιας.

Οι δύο δράστες ταυτοποιήθηκαν και προσήχθησαν στην Ασφάλεια, ως κατηγορούμενοι για την επίθεση στο άτυχο άνδρα.

Πρόκειται για δύο ανήλικους Έλληνες 15 και 17 ετών από το Περιστέρι που είναι αδέρφια και αναμένεται αύριο να οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα ανηλίκων. Μάλιστα, τα άτομα φέρονται να έχουν αναγνωριστεί από το θύμα της επίθεσης.

Επίσης, ταυτοποιήθηκε ένα ακόμη άτομο, - ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ-, το οποίο φέρεται να τους βοήθησε να κρυφτούν. Λίγη ώρα μετά την ταυτοποίησή του, εντοπίστηκε και συνελήφθη. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο ειδικός φρουρός είναι υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος.

Παράλληλα, ο 53χρονος σταθμάρχης ειδοποιήθηκε από τις αστυνομικές αρχές να μεταβεί στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Αθηνών, προκειμένου να προβεί στην αναγνώριση των δύο ανήλικων δραστών. Ο 53χρονος είδε και αναγνώρισε τους δύο ανήλικους ως τους δράστες της άγριας επίθεσης εναντίον του.
Πώς η ΕΛΑΣ ταυτοποίησε τους ανήλικους

Οι δύο νεαροί που ξυλοκόπησαν βάναυσα τον 52χρονο σταθμάρχη, μετά την αποτρόπαια πράξη τους, πήραν άλλον συρμό και κατευθύνθηκαν προς το Μοναστηράκι. Στην αποβάθρα του συγκεκριμένου σταθμού, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, βρήκαν ένα ακόμη «καθαρό» βίντεο των δύο νεαρών, την ώρα που αποβιβάζονται από το βαγόνι και κινούνται προς την έξοδο. Όλο το βιντεοληπτικό υλικό στάλθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, όπου τα αρμόδια στελέχη απομόνωσαν, εστίασαν και επεξεργάστηκαν τις εικόνες των δραστών. Στόχος ήταν να τις αντιπαραβάλλουν με την φωτογραφική τράπεζα δεδομένων σεσημασμένων ατόμων. Οι αστυνομικοί είχαν διακρίνει την πιθανότητα να είναι αδέλφια καθώς φορούσαν παρόμοιο ρουχισμό, ενώ ο μεγαλύτερος χτυπά ως "μπροστάρης", και ο μικρότερος σπεύδει να συνδράμει στην ενέργεια.
Επέστρεψε στο σπίτι του ο σταθμάρχης

Με μάσκα στο πρόσωπο, εμφανώς καταβεβλημένος από την άγρια επίθεση που δέχτηκε, ο σταθμάρχης επέστρεψε στο σπίτι του, μετά την τελευταία επίσκεψη που έκανε το μεσημέρι στον γναθοχειρουργό που τον παρακολουθεί.

Ο σταθμάρχης δείχνει τη μεγαλοψυχία του. Εύχεται στους δύο δράστες υγεία και ανθρωπιά. Παρά τους πόνους που αισθάνεται και παρά τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια τους, δεν διψάει για εκδίκηση.

Έχουν περάσει δύο μέρες από τις εικόνες βαρβαρότητας στον σταθμό του μετρό στην Ομόνοια και ο άτυχος υπάλληλος της ΣΤΑΣΥ προσπαθεί να αφήσει πίσω τα όσα έζησε. Εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα, που βρέθηκε να δίνει μάχη για τη ζωή του.


Καρέ – καρέ η επίθεση

Τα χτυπήματα των δραστών σχεδόν όλα στο κεφάλι είναι στοχευμένα. Μόνο στο βίντεο ντοκουμέντο καταγράφονται 9 κλωτσιές, στο κεφάλι και στον αυχένα. Με μανία και τυφλό μίσος οι δύο νεαροί κλωτσούν.

Μεσολαβούν και 4 ανελέητα γρονθοκοπήματα στο κεφάλι. Ο παλικαράς από πάνω του, σταματά τις κλωτσιές, σκύβει και τον γρονθοκοπά και με τα δύο χέρια, συνεχίζει να κλωτσά και ξανασκύβει για να χτυπήσει και πάλι με τα χέρια.

Στο μεταξύ, ο σταθμάρχης είναι διαρκώς ξαπλωμένος κάτω. Ανήμπορος να αντιδράσει, το μόνο που κάνει είναι με τα χέρια να προσπαθεί να καλύψει το κεφάλι του. Τίποτα δεν πτοεί τους αδίστακτους νεαρούς.
Το χρονικό

Λίγο μετά τη 13.00 το μεσημέρι της Τετάρτης, οι δύο νεαροί μπήκαν στον σταθμό του μετρό στον Άγιο Αντώνιο στο Περιστέρι χωρίς να φορούν μάσκες. Μέσα στον συρμό, ο σταθμάρχης τους ζήτησε να τηρήσουν το βασικό μέτρο προφύλαξης για τον κοροναϊό κι να κατεβάσουν τα πόδια τους από τα καθίσματα.

Ο άτυχος εργαζόμενος έμεινε αναίσθητος στην αποβάθρα μετά τον ξυλοδαρμό του. Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν κατάγματα στη μύτη, στη γνάθο και στα πλευρά. Στους αστυνομικούς της ασφάλειας έδωσε την πρώτη του κατάθεση.

Στο πλευρό του σταθμάρχη βρίσκονται από την πρώτη στιγμή συνάδελφοι αλλά και στενοί συγγενείς του.
H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Μετά τον βίαιο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του μετρό Ομονοίας, από δύο (2) νεαρά άτομα την Τετάρτη 13/01/2021, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών διενέργησε επισταμένες έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των δραστών.

Στο πλαίσιο των ερευνών επετεύχθη ο εντοπισμός δύο (2) ανήλικων ημεδαπών, ηλικίας δέκα πέντε (15) και δέκα επτά (17) ετών, οι οποίοι προσήχθησαν χθες το απόγευμα στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου ταυτοποιήθηκαν για την συμμετοχή τους στο περιστατικό και αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τον παθόντα.

Σε βάρος τους σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία και σήμερα οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επιπλέον συνελήφθη και Ειδικός Φρουρός, ο οποίος, όπως προέκυψε, αν και γνώριζε την εμπλοκή των δύο (2) παραπάνω συλληφθέντων στο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη, δεν ενημέρωσε, ως όφειλε τις αρμόδιες αρχές. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος και οδηγείται ομοίως σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες