Αττική: Ανοίγουν μόνο τα Γυμνάσια - Επιστροφή του click away στα καταστήματα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2021

Αττική: Ανοίγουν μόνο τα Γυμνάσια - Επιστροφή του click away στα καταστήματα

Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Λύκεια, Γυμνάσια) ξεκινά την επαναλειτουργία της σε όλη την επικράτεια τη Δευτέρα (1/2), εκτός από την περιοχή της Αττικής όπου ανοίγουν μόνο τα Γυμνάσια


Κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού από το υπουργείο Υγείας, η Βάνα Παπαευαγγέλου, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ανέφερε ότι μετά τη σύσκεψη που αφορούσε τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα σε όλη την χώρα και την αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική αποφασίστηκε να μειωθεί η κινητικότητα στις λεγόμενες «κόκκινες» περιοχές.


Με βάση αυτά, πλέον θα κλείνονται ραντεβού για αγορά σε καταστήματα ένδυσης και υπόδησης και βιβλιοπωλεία, ενώ επιστρέφει και το cklick away για τα καταστήματα. Παράλληλα, η δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Λύκεια, Γυμνάσια) ξεκινά την επαναλειτουργία της σε όλη την επικράτεια τη Δευτέρα (1/2), εκτός από την περιοχή της Αττικής όπου ανοίγουν μόνο τα Γυμνάσια.



Σύμφωνα με την κ Παπαευαγγέλου, η επιδημιολογική εικόνα, ειδικότερα στην Αττική άλλαξε με αύξηση των κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα κατά 45%, ενώ υπολογίζεται ότι στην Αττική υπάρχουν τουλάχιστον 2.800 κρούσματα κορονοϊού συνολικά.


Παράλληλα, αναφορικά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στο 43% κυμαίνεται η πληρότητα στις απλές κλίνες COVID, ενώ στο 61% οι ΜΕΘ. Σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου ο Φεβρουάριος αναμένεται να είναι ο χειρότερος μήνας λόγω κλιματικών συνθηκών, λέγοντας χαρακτηριστικά «σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να δούμε αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική, αυτή είναι η στιγμή που προέχει η πρόληψη».


«Ενοχλεί η μεγάλη διασπορά οριζόντια, σε όλες τις γειτονιές και όχι μόνο σε ένα τομέα ή σε ένα δήμο της Αττικής. Επίσης, ενοχλεί η αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της χώρας», τόνισε στη συνέχεια η κ. Παπαευαγγέλου.


Η ίδια υπογράμμισε ότι «ο αριθμός των τεστ που διενεργήθηκαν αυτή την εβδομάδα ξεπέρασε τις 27 χιλιάδες ανά ημέρα» ενώ «ο συνολικός δείκτης θετικότητας την τελευταία εβδομάδα παρουσίασε μια μικρή άνοδο και έφτασε το 2,3%».


Ωστόσο, όπως είπε η κ. Παπαευαγγέλου «το επιδημιολογικό φορτίο αυξήθηκε σημαντικά σε αρκετές περιοχές της χώρας, που χτες στη συνάντηση της Επιτροπής των επιδημιολόγων μετά από εκτίμηση όλων των δεδομένων από τον ΕΟΔΥ αλλά και την πολιτική προστασία και συνεκτιμώντας πολλές παραμέτρους, χαρακτηρίστηκαν κόκκινες».






Πηγή: https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1162301/lockdown-attiki-anoigoyn-mono-ta-gymnasia-epistrofi-toy-click-away-sta-katastimata
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες