Συναγερμός στην Πάτρα: Έφτασαν τις 100 οι νοσηλείες για κορονοϊό – Ανησυχία για φυλακές και ιδρύματα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021

Συναγερμός στην Πάτρα: Έφτασαν τις 100 οι νοσηλείες για κορονοϊό – Ανησυχία για φυλακές και ιδρύματα


Αγωνία επικρατεί στην Πάτρα μετά τις δύο νέες εστίες κορονοϊού στις φυλακές Αγίου Στεφάνου και στο ίδρυμα «Κιβωτός της Αγάπης».
Ειδικά οι φυλακές Αγίου Στεφάνου εξελίσσονται σε «πονοκέφαλο» για τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας μετά τον εντοπισμό 37 κρουσμάτων κορονοϊού.
Ο κίνδυνος η διασπορά να είναι πολύ μεγαλύτερη σε συνδυασμό με το εφιαλτικό σενάριο ο ιός να έχει μεταφερθεί από το σωφρονιστικό κατάστημα στην κοινότητα, αποτελούν τον πιο κρίσιμο παράγοντα. Σήμερα αναμένονται αποτελέσματα και από άλλα τεστ που έχουν πραγματοποιηθεί.

Από την πλευρά τους όλοι όσοι εμπλέκονται με την λειτουργία των φυλακών, εκφράζουν τον προβληματισμό και την αγωνία τους, ενώ όπως επισημάνθηκε στο patrastimes.gr από την Ένωση Υπαλλήλων των Φυλακών, σε νεκρό χρόνο είχαν γίνει διαβήματα προς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και προς τα εμπλεκόμενα υπουργεία, προκειμένου να προηγηθεί ο εμβολιασμός στις φυλακές εκτός ηλικιακών ομάδων.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε όμως ποτέ αποδεκτό αλλά δεν υπήρξε και ποτέ απάντηση στο αίτημα. Ανησυχία επικρατεί και στις τάξεις των κρατουμένων στις φυλακές , ενώ ήδη 240 κρατούμενοι της Γ’ πτέρυγας έχουν μπει σε καραντίνα.


Επιπρόσθετη αγωνία έχει προκαλέσει και ο εντοπισμός δέκα κρουσμάτων στο ίδρυμα «Κιβωτός της Αγάπης» σε συνδυασμό με την αύξηση των νοσηλευομένων με κορονοϊό στα νοσοκομεία της Πάτρας.

Σύμφωνα με το thesbest.gr οι νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό άγγιξαν τις 100 στα νοσοκομεία της Πάτρας.

Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών νοσηλεύονται 47 ασθενείς στις δυο κλινικές κορονοϊού και 15 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Αντίστοιχα στο Γενικό νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας νοσηλεύονται 33 ασθενείς στην κλινική και 4 στη ΜΕΘ covid.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες