Πρόστιμο «καμπάνα» στον σέρφερ που διασώθηκε στην Λούτσα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ-NEWS

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο, Φεβρουαρίου 27, 2021

Πρόστιμο «καμπάνα» στον σέρφερ που διασώθηκε στην Λούτσα


Συγκεκριμένα, κινδυνεύει με πρόστιμο για δύο λόγους: Επειδή ρίσκαρε τη ζωή του κάνοντας σερφ στα 8 μποφόρ αλλά και επειδή το λιμενικό ξόδεψε καύσιμα για να τον σώσει.
Μετά τη δραματική διάσωση στα ανοιχτά της Λούτσας, τσουχτερό πρόστιμο περιμένει τον 40χρονο σέρφερ που αγνόησε τα μποφόρ και πήγε να ασκήσει το αγαπημένο του σπορ.
Συγκεκριμένα, κινδυνεύει με πρόστιμο για δύο λόγους: Επειδή ρίσκαρε τη ζωή του κάνοντας σερφ στα 8 μποφόρ αλλά και επειδή το λιμενικό ξόδεψε καύσιμα για να τον σώσει.
Ο ίδιος μιλώντας στο MEGA, υποστήριξε ότι δεν χρειαζόταν να γίνει η σχετική κινητοποίηση του λιμενικού για τη διάσωσή του.

«Υπήρχε μια κινητοποίηση αλλά δεν υπήρχε λόγος. Ήταν όλα εντάξει. Δεν ήμουν ιδιαίτερα μακριά από την ακτή» δήλωσε χαρακτηριστικά

Αξιωματικοί του λιμενικού εκτιμούν ότι ο ισχυρισμός του σέρφερ ότι δεν ήταν αναγκαία η επέμβαση του λιμενικού έχει να κάνει με τα έξοδα της επιχείρησης διάσωσης που όπως φαίνεται δεν θα γλιτώσει να πληρώσει, καθώς κινδυνεύει με πρόστιμο ύψους 1500 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις εικόνες της δραματικής διάσωσης ανοιχτά της Λούτσας που έκαναν το γύρο της χώρας και καθήλωσαν, ο σέρφερ που από τη θάλασσα, βρέθηκε σώος πάνω στο σκάφος του λιμενικού, μίλησε στο Mega, κατέθεσε μια... εντελώς αναπάντεχη οπτική των πραγμάτων.

Είναι ο 40χρονος άνδρας, που απόγευμα της περασμένης Δευτέρας πήρε το kitesurf και βγήκε στα ανοιχτά της Αρτέμιδας για να δαμάσει τα κύματα. Τα μποφόρ ήταν 8 και σύντομα παρασύρθηκε στα ανοιχτά. Στο βίντεο τον βλέπουμε ήδη μέσα στο νερό, να παλεύει κολυμπώντας, ενώ ένας 39χρονος κολυμβητής, που τον είδε από μακριά, τον έχει πλησιάσει για να τον βοηθήσει.

«Ήμουν στη θάλασσα και όπως έκανα το άθλημα που κάνω, σταματάει ο αέρας και παρασύρομαι λίγο πιο έξω από εκεί που πρέπει με αποτέλεσμα να πρέπει να κολυμπήσω πολύ ώρα».

Και οι δύο, με όση δύναμη τους είχε απομείνει, κουνούν τα χέρια και τα πόδια τους, μέχρι την άφιξη του λιμενικού. Πρώτα ανεβαίνει από τη σκάλα στο σκάφος ο 39χρονος κολυμβητής, που είχε σπεύσει για βοήθεια και στην συνέχεια οι λιμενικοί ρίχνουν ένα σωσίβιο στον σέρφερ. Εκείνος το πιάνει και λίγο αργότερα η δραματική διάσωση φτάνει στο τέλος της.«Δεν ήμουν ιδιαίτερα μακριά. Και μετά ήρθε… μετά από κανά μισάωρο, μια ώρα περίπου είδα το λιμενικό να έρχεται».

Επί μία ώρα όπως ακούσατε ο ίδιος προσπαθούσε μάταια να πλησιάσει στη στεριά. Τα ρεύματα ότι και αν έκανε τον έσπρωχναν προς τα μέσα…

Σώος πάνω στο σκάφος πλέον, αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στους λιμενικούς.

«Απλά είχαμε βγει πιο πολύ έξω από εκεί που πρέπει. Και κάποιος που δεν γνωρίζει θεώρησε σωστό να πει ότι εμείς κινδυνεύουμε άμεσα».

Βέβαια τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα τσουχτερό πρόστιμο, το οποίο προσπαθεί με τη στάση του να αποφύγει…

Ο νεαρός σέρφερ θα πληρώσει όπως όλα δείχνουν πρόστιμο επειδή ρίσκαρε την ίδια του τη ζωή στα 8 μποφόρ και προκάλεσε την κινητοποίηση του λιμενικού…

Ο 40χρονος που προσπαθεί να αφήσει πίσω αυτές τις σκηνές, κάνει μια περίεργη δήλωση. Υποστηρίζει ότι δεν υπήρχε λόγος να γίνει όλη αυτή η επιχείρηση και άρα τώρα να κληθεί να πληρώσει, αφού όπως μας λέει θα κατάφερνε κι μόνος του να βγει στη στεριά…

«Δεν περίμενα ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο. Νόμιζε τι δεν θα μπορούσα εγώ να βγω έξω. Δεν είχαμε κάτι ιδιαίτερο. Δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα ώστε να μην μπορούμε να αντιδράσουμε».

Η επιμονή του, να χαρακτηρίζει μη αναγκαία την επέμβαση του λιμενικού, πιθανότατα έχει να κάνει, όπως εκτιμούν έμπειροι αξιωματικοί του Σώματος και με ένα 2ο πρόστιμο που θα μπορούσε να του επιβληθεί.

Σε κάθε περίπτωση η περιπέτεια για τα δύο άτομα είχε αίσιο τέλος και πλέον η αυλαία αναμένεται να πέσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, όταν θα ανακοινωθεί στον 40χρονο το ύψος του προστίμου.

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here