Βασιλείου: Ζητώ συγγνώμη από Πρωτοπαππά και Καραπανάγο - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 12, 2021

Βασιλείου: Ζητώ συγγνώμη από Πρωτοπαππά και Καραπανάγο

Σε μία ενέργεια, ομολογουμένως πρωτόγνωρη για τα αυτοδιοικητικά δεδομένα του Δήμου μας, προέβη ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού "Ώρα για Δράση" Δ.Βασιλείου, ο οποίος απέστειλε έγγραφη δήλωση συγγνώμης, στους Μ.Πρωτοπαππά και Ι.Καραπανάγο, επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών "Δύναμη Δημιουργίας με θέληση και γνώση" και "αλλάζουμε ΜΑΖΙ" αντίστοιχα του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και σύμφωνα με την οποία ζητά δημοσίως συγγνώμη για τον πρόσφατο, άστοχο, όπως αναφέρει, χαρακτηρισμό του, για τους δύο προαναφερόμενους.


Είθε ανάλογες ενέργειες αβρότητας και συμπεριφορές συναίνεσης να συνεχιστούν και να υιοθετηθούν από όλους τους συμμετέχοντες στο Δημοτικό Συμβούλιο, αμβλύνοντας έτσι τις πολύωρες, άσκοπες και άνευ ουσίας προσωπικές αντεγκλήσεις και διαξιφισμούς, προκειμένου να επικρατήσει επιτέλους ο πολιτικός πολιτισμός, τον οποίο άπαντες επικαλούνται, αλλά ουδείς συμπεριφέρεται τοιουτοτρόπως, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δημιουργώντας έτσι τον απαιτούμενο χρόνο και χώρο, ούτως ώστε να αναδειχθούν και να επιλυθούν τα προβλήματα που ταλανίζουν την καθημερινότητα και το μέλλον των Δημοτών.


ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ


Από τη φύση της η ηθική δεν προσφέρεται για εύκολη συγκατοίκηση με την πολιτική. Περισσότερο από κάθε άλλον τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας, το «άβολο» της ηθικής αφορά τον χώρο της πολιτικής. Γιατί η πολιτική αρένα, χώρος κατ' εξοχήν ανταγωνιστικός, με διακύβευμα και απώτατη διεκδίκηση την απόκτηση δύναμης κι εξουσίας, κι αποκλεισμό των αντιπάλων από αυτή, συνεπάγεται μια αμφιλεγόμενη σχέση με την ηθική.


Η πολιτική όμως δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί ποτέ το άλλοθι, για την υποχώρηση των ανθρώπινων αξιών και ιδιαίτερα, του σεβασμού, προς τους ανθρώπους που μας συνδέουν, πολύ περισσότερα από όσα θα μπορούσαν να μας χωρίσουν.


Πρόσφατα με αφορμή το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου μας, είναι σαφές ότι, αδίκησα φίλους και συνοδοιπόρους, στην κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον.


Οφείλω με δημόσιο τρόπο, να ζητήσω συγνώμη, από την κα. Μαρία Πρωτοπαππά, τον κ. Γιάννη Καραπανάγο και τους δημοτικούς τους συμβούλους, για την άστοχη δήλωσή μου και τους χαρακτηρισμούς μου, σε προηγούμενο δελτίο τύπου της παράταξής μου.


Είναι άνθρωποι, που μαζί προσπαθούμε για τον πολύπαθο δήμο μας, για να δώσουμε προοπτική και διέξοδο, στα μεγάλα αδιέξοδα που τον έχει οδηγήσει η δημοτική αρχή Γκιώνη.


Η ηθική λοιπόν προστάζει την αποκατάσταση του δικαίου και σε αυτό η πολιτική σωπαίνει.


Ελπίζω στην κατανόησή τους.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες