ΕΛΤΑ : Από σήμερα σε ισχύ η εθελουσία - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2021

ΕΛΤΑ : Από σήμερα σε ισχύ η εθελουσία


Πρόγραμμα κινήτρων για την εθελούσια έξοδο περίπου 2.000 εργαζομένων από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) θέτει από σήμερα σε εφαρμογή η διοίκηση της εταιρείας, στο πλαίσιο της εξυγίανσης και αναδιάρθρωσής της που αποφάσισε πρόσφατα η κυβέρνηση.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζομένους που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια ηλικίας και προϋπηρεσίας. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 19 Φεβρουαρίου 2021.
Συγκεκριμένα, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι εργαζόμενοι που συμπλήρωσαν το 41ο έτος ηλικίας τους και έχουν προϋπηρεσία τουλάχιστον 15 ετών.
Μεταξύ άλλων, προβλέπει εφάπαξ καταβολή 24 έως και 45 μισθών, ανάλογα με την ηλικία και τα έτη προϋπηρεσίας κάθε εργαζομένου, καταβολή ενός επιπλέον μισθού για κάθε ανήλικο τέκνο και επέκταση για δύο έτη της πρόσθετης ασφάλισης ζωής και υγειονομικής περίθαλψης μέσω του ΤΕΑ ΕΛΤΑ.

Επίσης, υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τους εργαζομένους που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης. Ακόμα, συμπεριλαμβάνει ειδική πρόβλεψη για εργαζομένους με τέκνα ΑμεΑ ανεξαρτήτως ηλικίας, στους οποίους θα καταβάλλονται επιπλέον πέντε μισθοί.

Το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου αποτελεί κομβικό σημείο για την υλοποίηση του σχεδίου μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ και έχει ως στόχο την αποχώρηση τουλάχιστον 2.000 εργαζομένων. Αποτελεί δε ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα που έχουν επιχειρηθεί σε δημόσια επιχείρηση τα τελευταία χρόνια.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες