Το ιδανικό ζευγάρι: Μύθος ή η πραγματικότητα; - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 26, 2021

Το ιδανικό ζευγάρι: Μύθος ή η πραγματικότητα;


Ποιος λέει ότι ο ιδανικός σύντροφος δεν πολεμά, δεν έχει προβλήματα και δεν ξεπερνά τις δυσκολίες; Αυτή είναι μια πολύ διαδεδομένη προκατάληψη στην κοινωνία, στις ταινίες και στα βιβλία! Αλλά σε αυτό το σημείο της ζωής σας, σίγουρα θα γνωρίζετε ότι τίποτα δεν είναι στην πραγματικότητα.




Ο γάμος ή το ζευγάρι αποτελείται από δύο άτομα που δεν είναι τέλεια και μπορούν να κάνουν λάθη . Το να κάνουμε λάθη δεν είναι κακό και μας βοηθά επίσης να μεγαλώσουμε ως άτομα και ως ζευγάρι. Ούτε είναι αρνητικό να διαφωνούμε από καιρό σε καιρό ή να έχουμε διαφορετικές απόψεις, γιατί αυτό μας επιτρέπει να γνωριστούμε και να προχωρήσουμε μαζί. Επιπλέον, θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα προβλήματα και οι δυσκολίες μας βοηθούν να δημιουργήσουμε μια καλύτερη σχέση, να είμαστε περισσότεροι σύντροφοι και συνεργάτες. Είναι άχρηστο να συμφωνούμε πάντα με το άλλο, γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ βαρετό και ρουτίνα, τη στιγμή που υπάρχει πραγματικά πρόβλημα, δεν θα ξέρουμε πώς να το ξεπεράσουμε μαζί.



Είναι δυνατόν να έχουμε έναν ιδανικό σύντροφο; Η απάντηση είναι ένα μεγάλο “ΝΑΙ”. Αλλά προσέξτε, με κάποιες προειδοποιήσεις. Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι έχουμε τον «τέλειο γάμο» ή τον ιδανικό σύντροφο, με βάση τις γενικές προσδοκίες της κοινωνίας, των προγόνων ή της οικογένειάς μας. Αρκεί να είναι το καλύτερο για εσάς (και για τους δύο) είναι αρκετό. Γιατί λοιπόν είναι τόσο δύσκολο για εμάς να αισθανόμαστε χαρούμενοι και ολοκληρωμένοι με το άτομο που βρίσκεται δίπλα μας…



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες