Τα νεότερα για την κατάσταση της νοσηλεύτριας που παρέλυσε μετά το εμβόλιο - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο, Φεβρουαρίου 13, 2021

Τα νεότερα για την κατάσταση της νοσηλεύτριας που παρέλυσε μετά το εμβόλιο

Βελτίωση παρουσιάζει η κλινική εικόνα της 42χρονης νοσηλεύτριας από την Κέρκυρα η οποία παρουσίασε αιφνίδια παράλυση στα κάτω άκρα μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό.


Το χαμόγελο επιστρέφει σιγά - σιγά στα πρόσωπα συγγενών, φίλων και συναδέλφων καθώς μερικά 24ωρα μετά τον εμβολιασμό και την εμφάνιση του συνδρόμου Guillain - Barre, η 42χρονη νοσηλεύτρια έχει αρχίσει να ανακτά την κινητικότητα των ποδιών της.


“Υπάρχει μία ανταπόκριση, φυσικά είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε, πάμε μέρα με τη μέρα, αλλά έχουμε σημάδια που μας κάνουν να έχουμε μία αισιοδοξία.”


“Έχουμε μικρά σημάδια βελτίωσης, όσον αφορά στην αρχική συμπτωματολογία. Υπάρχει μια ανταπόκριση, φυσικά είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε. Πάμε μέρα με τη μέρα, αλλά έχουμε σημάδια που μας κάνουν να έχουμε μια αισιοδοξία”, είπε ο πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Κέρκυρας, Μάνος Αντωνάκης.


“Αυτό περνάει κατά 80% σε έξι μήνες. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να το συζητήσουμε, κανένας λόγος να βάλουμε τον κόσμο σε αυτό το τρυπάκι να αρχίσουμε να λέμε όχι στο εμβόλιο”, σημείωσε o καθηγητής Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αχιλλέας Γκίκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.


“Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή επιστημονική τεκμηρίωση για την αιτιοπαθογενετική σχέση ανάμεσα στο εμβόλιο για τον Sars- Cov- 2 και το σύνδρομο Guillain-Barre, νούμερο ένα αυτό. Νούμερο δύο να εμβολιαστούμε, το συντομότερο δυνατό, όσο περισσότεροι γίνεται , αφού φαίνεται πως είναι ο μόνος τρόπος να επιστρέψουμε στην κανονικότητα", ανέφερε ο καθηγητής Νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Νικόλαος Γρηγοριάδης.


Πηγή: https://www.enikos.gr/society/764117/kerkyra-ta-neotera-gia-tin-katastasi-tis-nosileftrias-pou-parelys
 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here