Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός live: Μία «μάχη» που όμοιά της δεν υπάρχει - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Φεβρουαρίου 14, 2021

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός live: Μία «μάχη» που όμοιά της δεν υπάρχει

Το πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι, η «μητέρα των «μαχών» είναι… εδώ. Σήμερα Κυριακή οι «πράσινοι» υποδέχονται τους «ερυθρόλευκους» σε μία αναμέτρηση που όμοιά της δεν υπάρχει.


Μπορεί να λογίζονται πολλά παιχνίδια ως ντέρμπι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ωστόσο, μόνο ένα είναι το «αιώνιο» ντέρμπι. Αυτό που περιμένουν πώς και πώς εκατομμύρια φιλάθλων. Ο αγώνας που ξεπερνά τα όρια του αθλητισμού. Το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός.


Το πρώτο ελληνικό clasico του 2021 θα φιλοξενηθεί στο γήπεδο «Απ. Νικολαΐδης». Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, την φυσική έδρα του «τριφυλλιού». Εκεί, το απόγευμα της Κυριακής (14/02) στις 19:30, το «συγκρότημα» του Λάζλο Μπόλονι θα υποδεχθεί την ομάδα του Πειραιά, τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς. Μετάδοση Live από το NOVASPORTS1.


Όπως είθισται σ’ αυτά τα ματς, τα προγνωστικά είναι… επικίνδυνα, μια και ουδείς μπορεί να γνωρίζει πως μπορεί να εξελιχθεί μία «μάχη» μεταξύ των δύο «αιωνίων». Άλλωστε, σ’ αυτές τις αναμετρήσεις, δεν υπάρχει μόνο βαθμολογικό κίνητρο, αλλά και το γόητρο.


Ειδικά τη φετινή σεζόν, όπου οι δύο ομάδες έχουν λόγους να θέλουν σαν… τρελές το «τρίποντο». Αρχικά, ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τους Πειραιώτες όντας τέσσερις πόντους μακριά από την δεύτερη θέση, έχοντας ως μεγάλο στόχο την κατάκτηση ενός εισιτηρίου που οδηγεί στο Conference League.


Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα και δείχνουν πως βρίσκονται κοντά στον τίτλο. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός πάρει το ντέρμπι, τότε θα έχει δώσει ένα σημαντικό… μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.


Από την άλλη, ο Ολυμπιακός πηγαίνει στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας έχοντας έναν σημαντικό λόγο να θέλει το θετικό αποτέλεσμα και ει δυνατόν τη νίκη. Το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς έχει αποδείξει τη φετινή σεζόν πως αποτελεί μία καλοκουρδισμένη… μηχανή. Μάλιστα, οι Νταμπλούχοι μετρούν, τα τελευταία δύο χρόνια, 33 παιχνίδια μακριά από την έδρα τους χωρίς να έχουν γνωρίσει την ήττα.


Σε περίπτωση που καταφέρουν να φύγουν… αλώβητοι από το «Απ. Νικολαΐδης», τότε θα ισοφαρίσουν το ρεκόρ που έχουν οι ίδιοι, από τον Φεβρουάριο του 2012 μέχρι τον Μάρτιο του 2014 με 34 ματς και απέναντι στον Βόλο θα προσπαθήσουν να το… σπάσουν. Βέβαια, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν τη νίκη και ενόψει της συνέχειας και την πιο άμεση εξασφάλιση και του φετινού τίτλου.


Σκέψεις για δύο θέσεις από Μπόλονι

Με σύστημα 4-3-3, για να μπορέσει να ελέγξει το κέντρο, θα παρουσιάσει τον Παναθηναϊκό ο Λάζλο Μπόλονι. Ο τεχνικός ηγέτης των «πράσινων» περιμένει να δει την κατάσταση του Διούδη, που αντιμετώπισε κάποιες ενοχλήσεις τις προηγούμενες μέρες και από εκεί και πέρα, προβληματίζεται για δύο θέσεις.


Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον παίκτη που θα καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας και αυτόν που θα είναι μπροστά από τα δύο στόπερ. Στην πρώτη περίπτωση ο Μολό φαίνεται πως έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στον Σάντσες, ενώ ο Νιάς φαίνεται πως… κερδίζει τον Αλεξανδρόπουλο στην μεσαία γραμμή.


Έτσι, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Διούδης, με τον Μολό στα δεξιά, τον Χουάνκαρ στα αριστερά και τους Σένκεφελντ και Βέλεθ στο κέντρο της άμυνας. Πιο μπροστά τους σε ρόλο κόφτη θα είναι ο Νιάς, με τους Μαουρίτσιο και Σανκαρέ να κινούνται στον άξονα. Στα δεξιά θα κινείται ο Ενγκαμπακοτό, στα αριστερά ο Καμπετσής και στην κορυφή της επίθεσης ο Ιωαννίδης.


Η αποστολή του Παναθηναϊκού: Διούδης, Ξενόπουλος, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σανκαρέ, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Νιάς, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό, Ιωαννίδης, Πούγγουρας, Αλεξανδρόπουλος, Μολό, Τζαβίδας, Μαουρίσιο, Καμπετσής.


Ερωτηματικό στην επίθεση για Μαρτίνς

Αναγκασμένος να κάνει από την αρχή τα πλάνα του είναι ο Πέδρο Μαρτίνς, καθώς το Σάββατο (13/02) είδε τον Γιαν Εμβιλά να αποχωρεί με ενοχλήσεις. Τελικά ο Γάλλος είναι στην αποστολή, αλλά θεωρείται δύσκολο να βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα. Την θέση του θα πάρει ο Τιάγκο Σίλβα.


Ο Πορτογάλος δείχνει να κερδίζει την εμπιστοσύνη του συμπατριώτη του προπονητή και όπως όλα δείχνουν, θα πάρει μία ακόμα ευκαιρία. Από εκεί και πέρα, δύο είναι οι θέσεις που… παίζονται και είναι στην επίθεση.


Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός αναμένεται να αγωνιστεί με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Σα, με τον Ανδρούτσο στα δεξιά, τον Ρέαμπτσιουκ στα αριστερά και τους Σεμέδο και Παπασταθόπουλο στην άμυνα. Όπως αναφέραμε ο Τιάγκο Σίλβα θα είναι στην μεσαία γραμμή, έχοντας παρτενέρ τους Μπουχαλάκη και Καμαρά. Στο ένα άκρο θα είναι ο Βρουσάι, με τους Βαλμπουενά και Φορτούνη να μάχονται για τη μία θέση και τους Ελ Αραμπί και Χασάν για την άλλη.


Η αποστολή του Ολυμπιακού: Σα, Κρίστινσον, Τζολάκης, Λαλά, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος, Μπα, Χολέμπας, Ρέαμπτσιουκ, Ανδρούτσος, Εμβιλά, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Τιάγκο Σίλβα, Μασούρας, Ραντζέλοβιτς, Βρουσάι, Φορτούνης, Βαλμπουενά, Κάιπερς, Χασάν, Ελ Αραμπί.






Πηγή: https://www.onsports.gr/podosfairo/superleague/story/715950/panathinaikos-olympiakos-mia-maxi-poy-omoia-tis-den-yparxei-photos-video
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες