Τα τρία ερωτήματα για το τροχαίο στη Βουλή με θύμα τον 23χρονο Ιάσονα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2021

Τα τρία ερωτήματα για το τροχαίο στη Βουλή με θύμα τον 23χρονο Ιάσονα


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Αστυνομίας για το τροχαίο με θύμα τον 23χρονο Ιάσονα, μπροστά από τη Βουλή.
Οι κάμερες ασφαλείας «έδειξαν» στις Αρχές πως ακριβώς έγινε το μοιραίο περιστατικό, ενώ από την έρευνα προκύπτουν ορισμένα βασικά ερωτήματα.
Όπως προκύπτει από το οπτικό υλικό, ο αστυνομικός που οδηγούσε το υπηρεσιακό όχημα της Διεύθυνσης Επισήμων της ΕΛ.ΑΣ. έστριψε από τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας αριστερά για να μπει στο κοινοβούλιο.

Τα ερωτήματα που ανακύπτουν από την κίνησή του είναι τρία.

Επιτρεπόταν να εισέλθει στη Βουλή από τη συγκεκριμένη είσοδο; Αστυνομικές πηγές απαντούν πως όταν τα υπηρεσιακά οχήματα δεν μεταφέρουν βουλευτές ή υπουργούς απαγορεύεται να εισέλθουν από τη συγκεκριμένη είσοδο. Επομένως, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα λένε οι ίδιες πηγές, ο οδηγός θα έπρεπε να εισέλθει στο κοινοβούλιο από άλλη είσοδο (από τη λεωφόρο Αμαλίας).

Το δεύτερο ερώτημα είναι: Γιατί ο αστυνομικός δεν έκανε σήμα στον τροχονόμο, προκειμένου αυτός να ρυθμίσει την κυκλοφορία και να περάσει με ασφάλεια στο κοινοβούλιο; Υπήρχε εκείνη την ώρα τροχονόμος στην είσοδο της Βασιλίσσης Σοφίας; Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στην περίπτωση που δεν υπήρχε εκείνη την ώρα τροχονόμος (κάτι το οποίο είναι το πιο πιθανό, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας), ο αστυνομικός θα έπρεπε να συνεχίσει ευθεία και να μπει από την άλλη είσοδο της Βουλής στη λεωφόρο Αμαλίας.

Το τρίτο ερώτημα είναι γιατί τόσα χρόνια δεν έχει τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο σημείο φανάρι από τη στιγμή που καθημερινά διέρχονται από εκεί δεκάδες ή εκατοντάδες οχήματα; Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι στο παρελθόν έχουν γίνει προσπάθειες να τοποθετηθεί φανάρι αλλά κάθε φορά η διαδικασία «κολλάει».
Από τις κάμερες ασφαλείας προκύπτει ότι την ώρα που έστριβε ο αστυνομικός από τη Βασιλίσσης Σοφίας για να μπει στο κοινοβούλιο, από το αντίθετο ρεύμα περνούσε ένα ταξί, το οποίο έκοψε ταχύτητα για να περάσει το υπηρεσιακό όχημα κάθετα το δρόμο και να εισέλθει στη Βουλή. Ο αστυνομικός δεν είδε, ωστόσο, ότι πίσω από το ταξί, στη δεξιά λωρίδα της ανόδου, ανέβαινε το δρόμο και η μοτοσικλέτα του Ιάσονα. Έτσι, ο αστυνομικός έστριψε αριστερά και λίγο πριν περάσει τη μπάρα της εισόδου της Βουλής η μοτοσικλέτα συγκρούστηκε στο πίσω μέρος του υπηρεσιακού οχήματος. Ο 23χρονος εκτοξεύτηκε στον αέρα και τότε το κράνος του έφυγε από το κεφάλι του για άγνωστο λόγο.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι ο αστυνομικός που οδηγούσε το υπηρεσιακό όχημα, που ανήκε στην ασφάλεια της Ντόρας Μπακογιάννη, έχει δώσει από την πρώτη ημέρα αίμα σε δημόσιο νοσοκομείο, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη διατάξει διοικητική έρευνα για το περιστατικό. Διευκρινίζεται πως πρόκειται για την πάγια διαδικασία που ακολουθείται, δεδομένου πως σε αυτό ενεπλάκη αστυνομικός, οδηγός υπηρεσιακού οχήματος. Επίσημη ανακοίνωση του περασμένου Σαββάτου αναφέρει ότι «ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού».

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια του 23χρονου Ιάσονα ανέφερε ότι έχει αποφασίσει να δωρίσει τα όργανα του θύματος, ενώ απηύθυνε έκκληση σε όποιον βρισκόταν στο σημείο την ώρα του τροχαίο να καταθέσει στις αρχές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η Τροχαία έχει πάρει καταθέσεις από πολλούς αυτόπτες μάρτυρες, καθώς το τροχαίο έγινε σε ώρα αιχμής σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Από την πλευρά της η βουλευτής και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη, έγραψε για το συμβάν:

«Την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την “ώρα του πρωθυπουργού” υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου παιδιού 23 ετών, του Ιάσωνα. Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου. Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες