25χρονος οδηγός ταξί έκλεβε κάρτες ηλικιωμένων – Το κόλπο με το POS - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2021

25χρονος οδηγός ταξί έκλεβε κάρτες ηλικιωμένων – Το κόλπο με το POS


Με έναν ιδιαίτερα ευρηματικό τρόπο ένας 25χρονος οδηγός ταξί κατάφερε να εξαπατά και να κλέβει τους ηλικιωμένους πελάτες του. Ο νεαρός διάλεγε κυρίως βραδινές βάρδιες και «ψάρευε» τα θύματα του έξω από νοσοκομεία και σταθμούς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Το σχέδιο του 25χρονου οδηγού ταξί ήταν πολύ απλό. Επιβίβαζε κυρίως ηλικιωμένους και στο τέλος της διαδρομής τους υποχρέωνε να πληρώσουν με την τραπεζική τους κάρτα αντί για μετρητά. Ο 25χρονος για τις συναλλαγές με τα θύματα – πελάτες του χρησιμοποιούσε είτε μία συσκευή που έμοιαζε με POS, είτε μια συσκευή κινητού και στη συνέχεια τους ζητούσε να καταχωρήσουν τον αριθμό PIN της κάρτας τους. Αυτές όμως οι συσκευές αποθήκευαν τους κωδικούς των καρτών και ο 25χρονος τεχνηέντως τις έπαιρνε και τις επέστρεφε, ενώ τις είχε αντικαταστήσει με κάρτες άλλων ατόμων που επίσης είχε αφαιρέσει πριν.
Ο 25χρονος πήγαινε σε ΑΤΜ και καταστήματα και χρησιμοποιώντας τις τραπεζικές κάρτες που είχε αφαιρέσει έκανε διάφορες αγορές και «σήκωνε» μετρητά. Ο νεαρός οδηγός συνελήφθη μετά από πολύμηνη έρευνα των Αρχών και μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί εννέα υποθέσεις απάτης σε βάρος πελατών ταξί, από τις οποίες κατάφερε να πάρει 15.000 ευρώ. Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για κλοπές, υπεξαίρεση και απάτες με υπολογιστή.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη ενός 51χρονου που δρούσε με παρόμοιο τρόπο και εξαπατούσε ηλικιωμένους με τις τραπεζικές τους κάρτες. Επί 20 ολόκληρα χρόνια είχε καταφέρει να σβήσει τα ίχνη του από την εφορία, τα τελευταία χρόνια έμενε σε AirBnb και από το 2018 είχε εξαπατήσει 76 ηλικιωμένους, αποσπώντας τους συνολικά 175.000 ευρώ.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες