Τα "ψιλά" του πολυνομοσχεδίου: Σε ρόλο δημοτικής αστυνομίας υπάλληλοι δήμων για τη "μάχη της πλατείας" - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Μαρτίου 31, 2021

Τα "ψιλά" του πολυνομοσχεδίου: Σε ρόλο δημοτικής αστυνομίας υπάλληλοι δήμων για τη "μάχη της πλατείας"


Δημοτικοί υπάλληλοι αποκτούν ρόλο και υποχρεώσεις δημοτικού αστυνομικού για να κερδηθεί η μάχη της πλατείας. Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο.
Την άσκηση αρμοδιοτήτων δημοτικής αστυνομίας σε δήμους στους οποίους αυτή δεν υφίσταται ή έχει ανεπαρκή στελέχωση δίνει διάταξη που ενσωματώθηκε που ενσωματώθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας με τίτλο «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνεχιζόμενες συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, την ανάπτυξη, την κοινωνική προστασία και την επαναλειτουργία των δικαστηρίων και άλλα ζητήματα».
Με βάση το πολυνομοσχέδιο όπου έχουν ενταχθεί σειρά από ρυθμίσεις, προβλέπεται «η επιστράτευση» υπαλλήλων των Δήμων σε ρόλους αστυνομίας για την αντιμετώπιση των συγκεντρώσεων και του συνωστισμού σε πλατείες και ανοικτούς χώρους.

Όπως αναφέρεται, σε δήμους στους οποίους δεν υφίσταται δημοτική αστυνομία ή το προσωπικό που υπηρετεί δεν επαρκεί κατά την κρίση του δημάρχου, δύναται με απόφαση του δημάρχου, για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και πάντως όχι πέραν της 30ης.6.2021, να ορίζονται διοικητικοί υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ, οι οποίοι θα ασκούν αποκλειστικά τις αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας ως αρμόδιας αρχής ελέγχου και επιβολής κυρώσεων των μέτρων για την αποτροπή της πανδημίας.

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών μπορεί να παρατείνεται η ισχύς του παρόντος, εφόσον εξακολουθούν να συντρέχουν έκτακτοι λόγοι προστασίας της δημόσιας υγείας και πάντως όχι πέραν της 30ης Σεπτεμβρίου του 2021.

Γιώργος Αλεξάκης-news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες