Σταμάτα να βουρτσίζεις λάθος τα δόντια σου - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2021

Σταμάτα να βουρτσίζεις λάθος τα δόντια σου

Δες ποια είναι τα λάθη που κάνεις όταν βουρτσίζεις τα δόντια σου και δεν το ξέρεις.


Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το βούρτσισμα των δοντιών αποτελεί τη βάση για την καλή στοματική υγιεινή. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, πως οι περισσότεροι από εμάς δεν δίνουμε την προσοχή που χρειάζεται σε αυτή την καθημερινή και σίγουρα απαραίτητη συνήθεια για την υγεία της στοματικής κοιλότητας και των δοντιών μας.


Για την ακρίβεια, υπάρχουν αρκετά λάθη στα οποία υποπίπτουμε καθημερινά σε ό,τι αφορά το βούρτσισμα των δοντιών μας και σε πολλές περιπτώσεις, αγνοούμε.


Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα λάθη αυτά και τι μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να σταματήσουμε να τα επαναλαμβάνουμε.

  • Δεν κάνουμε τις σωστές κινήσεις Πολλοί πιστεύουν πως το βούρτσισμα από μόνο του αρκεί για να εγγυηθεί την υγεία των δοντιών μας. Στην πραγματικότητα όμως, πρέπει να ακολουθούμε την κατάλληλη τεχνική βουρτσίσματος προκειμένου να είμαστε σίγουροι πως θα έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Μπορεί να μην το γνώριζες αλλά οι οριζόντιες κινήσεις στα δόντια φέρονται να βλάπτουν το σμάλτο και τα ούλα. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί οδοντίατροι προτείνουν τις απαλές, κυκλικές κινήσεις.
  • Χρησιμοποιούμε την ίδια οδοντόβουρτσα για πολύ καιρό Πότε ήταν η τελευταία φορά που άλλαξες οδοντόβουρτσα; Αν αδυνατείς να θυμηθείς, τότε πιθανότατα πρέπει να πάρεις μία καινούρια -και μάλιστα άμεσα. Πρόκειται για ένα συχνό λάθος και καλό είναι να έχεις κατά νου πως δεν πρέπει να χρησιμοποιείς την ίδια οδοντόβουρτσα για περισσότερες από 200 φορές. Και αυτό διότι φθείρεται και δεν μπορεί να καθαρίσει το στόμα και τα δόντια σου σωστά. Προσπάθησε, λοιπόν, να αλλάζεις οδοντόβουρτσα κάθε -περίπου- τρεις μήνες ή απλώς δοκίμασε να προμηθευτείς μία ηλεκτρική οδοντόβουρτσα στην οποία θα χρησιμοποιείς ανταλλακτικές κεφαλές, όποτε χρειάζεται.
  • Βουρτσίζουμε πάρα πολύ ή πολύ λίγο Η διάρκεια του βουρτσίσματος είναι ένας ακόμη παράγοντας που μας οδηγεί συχνά σε λάθη σε ό,τι αφορά τη στοματική μας υγιεινή. Οι ειδικοί προτείνουν συνήθως τα δύο λεπτά ως τον ιδανικό χρόνο βουρτσίσματος. Ωστόσο, πολλοί από εμάς είτε πλένουμε τα δόντια μας για λιγότερο από ένα λεπτό είτε ξεχνιόμαστε και ξεπερνάμε την ιδανική χρονική διάρκεια και βουρτσίζουμε τα δόντια μας έντονα, βλάπτοντας έτσι το σμάλτο και τα ούλα μας. Αυτός είναι ο λόγος που οι οδοντίατροι προτείνουν συχνά τη χρήσης μιας τεχνολογικά εξελιγμένης ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας, τόσο για τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά. Διότι μία ηλεκτρική οδοντόβουρτσα όπως η Oral-B Genius 10.000 με το πρώτο έξυπνο σύστημα βουρτσίσματος, μειώνει, μεταξύ άλλων, την ταχύτητα όταν βουρτσίζουμε πολύ έντονα τα δόντια μας και μας ενημερώνει για τα σημεία που έχουμε βουρτσίσει πολύ. Μας βοηθά, δηλαδή, να υιοθετήσουμε πιο ήπιες συνήθειες και να προστατεύσουμε τα ούλα μας.
  • Ξεπλένουμε με νερό το στόμα μας Η πλειονότητα των ανθρώπων ξεπλένουν το στόμα τους με νερό έπειτα από το βούρτσισμα. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, το ξέπλυμα με το νερό περιορίζει την αποτελεσματικότητα του φθορίου της οδοντόκρεμας. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός πως πολλοί ειδικοί προτείνουν να κάνουμε πλύσεις με στοματικό διάλυμα που περιέχει φθόριο και να αποφεύγουμε την κατανάλωση νερού ή άλλων ροφημάτων για τουλάχιστον μισή ώρα έπειτα από το βούρτσισμα.








Πηγή: https://www.ratpack.gr/buzz/story/13709/stamata-na-voyrtsizeis-lathos-ta-dontia-soy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες