Εμβολιασμοί: Ποιοι παίρνουν σειρά - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Μαρτίου 09, 2021

Εμβολιασμοί: Ποιοι παίρνουν σειρά

Έσπασε το φράγμα του 1 εκατ. εμβολιασμών - Το χρονοδιάγραμμα ανά ηλικία


Προχωρά με ταχύτερους ρυθμούς η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στη χώρα μας.


Συνολικά έχουμε ξεπεράσει τους 1.120.000 εμβολιασμούς και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 30.000, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την χθεσινή ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19. Περίπου 747.000 πολίτες έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και 373.00Ο έχουν κάνει και τις 2 δόσεις.


Ποιοι παίρνουν σειρά

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αναφέρθηκε στην προτεραιοποίηση του εμβολιασμού στη χώρα μας.


Τόνισε ότι όσο περνά ο καιρός αυξάνεται η συμμετοχή στην εμβολιαστική διαδικασία και προσέθεσε ότι μέσα στο Μάρτιο ανοίγει ο εμβολιασμός για τις ευπαθείς ομάδες στην κατηγορία Α και στη συνέχεια και για την κατηγορία Β.


«Με βάση αυτά, το επόμενο διάστημα, εντός του Μαρτίου, θα ανοίξουμε την επόμενη ομάδα, που είναι οι ευπαθείς ομάδες υψηλού κινδύνου- η ομάδα Α- και τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει η ηλικιακή ομάδα 70 – 74 και ακολούθως η ηλικιακή ομάδα 65 – 69», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεμιστοκλέους.


Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα παραλαβής των εμβολίων είπε ότι έως τον Απρίλιο η Pfizer θα έχει παραδώσει 1,71 εκατ. δόσεις. Όπως είπε μετά τις εξελίξεις με το εμβόλιο της AstraZeneca το σύστημα θα ενοποιηθεί και η συντριπτική πλειονότητα θα έχει μέχρι τέλος Απριλίου-αρχή Μαΐου εμβολιαστεί. Ο ίδιος είπε ότι η Johnson & Johnson επιβεβαίωσε ότι θα τηρήσει τις παραδόσεις του μονοτονικού εμβολίου της για το ή τρίμηνο του έτους. Συνολικά πρόκειται για 1,2 εκατ. δόσεις από τις οποίες οι πρώτες 400.000 αναμένονται τέλος Απριλίου στη χώρα μας όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.



Και στους άνω των 65 ετών το εμβόλιο της AstraZeneca

Το εμβόλιο της AstraZeneca θα χορηγείται και στους πολίτες άνω των 65 ετών, όπως επισήμανε από την πλευρά της η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας.


Η κυρία Θεοδωρίδου προσέθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να έχουμε στοιχεία που αφορούν σε μείωση της νοσηρότητας και τη θνησιμότητα στη χώρα μας, λόγω των εμβολιασμών, αλλά επισήμανε ότι αρκετοί που οδηγούνται πλέον στις ΜΕΘ δεν είναι ηλικιωμένοι και σ' αυτό φαίνεται ότι έχει συμβάλλει και ο εμβολιασμός.


Αναφερόμενη στις νέες γνώσεις που μπαίνουν καθημερινά στην φαρέτρα των επιστημόνων για τον εμβολιασμό, είπε ότι σήμερα προδημοσιεύτηκαν τρεις μελέτες που αφορούν τον εμβολιασμό σε ηλικιωμένα άτομα και είναι εξαιρετικά θετικές.






Πηγή: https://www.newsbomb.gr/ygeia/story/1174756/emvoliasmoi-poioi-pairnoyn-seira-pote-anoigei-i-platforma-gia-tis-eypatheis-omades
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες