Lockdown: Όλα στον αέρα – Τι είπε ο Σταϊκούρας για μέτρα στήριξης και λιανεμπόριο - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Μαρτίου 10, 2021

Lockdown: Όλα στον αέρα – Τι είπε ο Σταϊκούρας για μέτρα στήριξης και λιανεμπόριο


Lockdown: Tο επόμενο διάστημα θα ληφθεί η απόφαση για την παράταση των μέτρων στήριξης και τον Απρίλιο, ανέφερε ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας «πως θέλουμε να δούμε τις επιλογές της κυβέρνησης στο υγειονομικό πεδίο».
Ο υπουργός επανέλαβε πως κάθε εβδομάδα λουκέτου έχει επιπλέον κόστος 750 εκατομμυρίων ευρώ.
«Προσευχόμαστε να λειτουργήσει η οικονομία με ασφάλεια το συντομότερο δυνατό» επισήμανε ο υπουργός. Εξήγησε πως η στήριξη θα πρέπει να γίνει με σωφροσύνη, ούτως ώστε μαζί με τις διαρθρωτικές αλλαγές με το σχέδιο ανάκαμψης να οδηγηθεί η χώρα μετά την πανδημία στη δημοσιονομική προσαρμογή.
«Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για το 2022», είπε.
Υπενθύμισε πως δεν υπάρχει ακόμα απόφαση για το 2022, υπάρχει σύσταση της ευρωπαϊκής επιτροπής για δημοσιονομική ευελιξία.
«Το τι θα κάνουμε για το 2022 θα το δούμε την κατάλληλη χρονική στιγμή», ανέφερε.
Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί μεταξύ της δημοσιονομικής χαλαρότητας, ευελιξίας και εκτροχιασμού. Επισήμανε εξηγώντας πως πρέπει να τηρείται μία λεπτή ισορροπία «γιατί θα πρέπει ταυτόχρονα να έχουμε ικανοποιητικό κόστος δανεισμού και να μπορούμε να δανειζόμαστε για να βοηθήσουμε την οικονομία». Αναφέρθηκε στη σημερινή έκδοση 12μηνης διάρκειας εντόκων γραμματίων που «θα βοηθήσει το επόμενο δεκαπενθήμερο τα μέτρα». Είπε πως προς το παρόν φτάνουν στα 11,6 δισ. ευρώ αλλά «προφανώς θα δείτε κι άλλες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για να βοηθήσουμε την οικονομία το επόμενο διάστημα».



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες