Εστιατόρια Βοστώνη: “Δίλημμα εργατικού δυναμικού μετά την άρση του lockdown”, λέει ιδιοκτήτης επιχείρησης - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Μαρτίου 30, 2021

Εστιατόρια Βοστώνη: “Δίλημμα εργατικού δυναμικού μετά την άρση του lockdown”, λέει ιδιοκτήτης επιχείρησης


Εστιατόρια Βοστώνη: Ο συνιδιοκτήτης εστιατορίου στη Βοστώνη Chris Coombs, συζητά την κατάσταση της βιομηχανίας εστιατορίων ένα χρόνο μετά το lokdown της covid. Ο Chris Coombs, συνιδιοκτήτης εστιατορίου της Βοστώνης δήλωσε τη Δευτέρα ότι αντιμετωπίζει έλλειψη προσωπικού εν μέσω “αύξησης της δραστηριότητας” ένα χρόνο μετά το κλείσιμο του κορωνοϊού.




«Έχουμε δει μια άνοδο στις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα αυτό το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ήταν το πιο πολυσύχναστο που βρισκόμασταν εδώ και 13 ή 14 μήνες. Και προσπαθούμε να προσλάβουμε, έχουμε ακόμη 175 υπαλλήλους πιο κάτω από τους προηγούμενους αριθμούς μας. Και δεν λαμβάνουμε καν αιτήσεις “, είπε στο” Varney & Co. “της FOX.

Τα σχόλια του Coombs έρχονται σε μια νέα φάση του σχεδίου επαναλειτουργίας της εστίασης στη Βοστώνη, επιτρέποντας την επίσκεψη σε υπαίθρια γεύματα στις 22 Μαρτίου.

Τα εστιατόρια της Βοστώνης πιστεύουν ότι η έλλειψη εργαζομένων οφείλεται σε “πλήθος παραγόντων”, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης εμπιστοσύνης στη σταθερότητα των θέσεων εργασίας και των εργαζομένων που αισθάνονται πιο άνετα να συλλέγουν ομοσπονδιακά επιδόματα ανεργίας.
“Η βιομηχανία μας ήταν εξαιρετικά ασυνεπής στην απασχόληση για το τελευταίο έτος, κάτι που δεν έχει τους υπαλλήλους μας πεπεισμένους ότι μπορούν να έχουν καλή δουλειά όταν επιστρέψουν.
Είναι πολύ πιο ασφαλές και να καθίσετε στο σπίτι και να εισπράξετε το ομοσπονδιακό σας επίδομα ανεργίας, γνωρίζοντας ακριβώς τι θα κάνετε κάθε εβδομάδα “, είπε.

Ο “άλλος” παράγοντας, είπε, είναι ότι πολλοί εργαζόμενοι “που δεν τους φρόντιζαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας” άλλαξαν την καριέρα τους. “Έχουμε δει τους εργαζόμενους να πηγαίνουν σε ακίνητα και κατασκευές και σε άλλους τομείς. Έχουμε δει περίπου 150.000 εστιατόρια σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά υπάρχει ακόμα μια μικρή προσφορά εργαζομένων. Πού πήγαν όλοι;”



Ενώ οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να επέστρεφαν μόλις θα έληγαν οι ομοσπονδιακές παροχές τους, ο Coombs ήταν απαισιόδοξος για τη βιομηχανία ότι δεν θα επανέλθει ποτέ στο φυσιολογικό.

“Πολλοί άνθρωποι κάνουν την επιλογή να μείνουν στο σπίτι, ξέρετε, είτε για λόγους ασφάλειας είτε απλά γιατί θέλουν να περάσουν ένα ωραίο, χαλαρό καλοκαίρι”, είπε. “Ίσως να επιστρέψουν το φθινόπωρο.
Αλλά τώρα, δεν βλέπουμε το εργατικό δυναμικό να επιστρέφει στην επιχείρηση εστιατορίων και ξενοδοχείων γενικά.”



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες