Τι αλλαγές έρχονται στο news feed του Facebook - ΕΙΔΗΣΕΙΣ-NEWS

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Μαρτίου 31, 2021

Τι αλλαγές έρχονται στο news feed του Facebook


To Facebook προσθέτει νέες λειτουργίες/χαρακτηριστικά στο news feed των χρηστών του, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα να περιορίσουν τα σχόλια στις δημόσιες αναρτήσεις τους μόνο στους φίλους τους ή σε συγκεκριμένα tagged άτομα.

Επίσης, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, θα διευκολυνθεί η επιστροφή στο mode «χρονολογίου», με τα τελευταία posts να παρουσιάζονται πρώτα. Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία είχε εγκαταλείψει αυτό το μοντέλο το 2009, αν και η σχετική επιλογή εξακολουθούσε να υπάρχει σε ένα μενού, χάριν της χρήσης αλγορίθμων για την αξιολόγηση του προβαλλόμενου περιεχομένου.

Την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος Νικ Κλεγκ είπε ότι η έλλειψη διαφάνειας και διαθεσιμότητας πληροφοριών έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται η εμπιστοσύνη των χρηστών, οπότε το Facebook μετακίνησε την επιλογή των πιο πρόσφατων (most recent) αναρτήσεων, σε μια νέα «feed filter bar» στην κορυφή του news feed, κάτι που επιτρέπει στους χρήστες να θέτουν προτεραιότητα σε αναρτήσεις από μέχρι 30 φίλους ή συγκεκριμένες σελίδες. Η λειτουργία αυτή είχε κάνει την εμφάνισή της τον περσινό Οκτώβριο, πριν επιστρέψει στην αξιολόγηση περιεχομένου με αλγορίθμους.

Ωστόσο ο Κλεγκ είπε ότι το αλγοριθμικό content ranking, όπως και η εξατομικευμένη διαφήμιση, συνεχίζουν να προσφέρουν μεγάλα οφέλη στην κοινωνία.

Συγκρίνοντας τη χρήση των αλγορίθμων με ένα ζευγάρι όπου το ένα άτομο κάνει τα ψώνια και το άλλο μαγειρεύει, είπε πως το content ranking είναι μια «δυναμική συνεργασία μεταξύ ανθρώπων και αλγορίθμων».


«Το news feed σας διαμορφώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις επιλογές και ενέργειές σας» πρόσθεσε.

Επίσης, επιδιώκοντας μεγαλύτερη διαφάνεια, τα links του «why am I seeing this?» θα παρουσιάζουν πλέον τα κριτήρια για τις προτεινόμενες αναρτήσεις, όπως πχ η πρόσφατη αλληλεπίδραση με κάποιο παρόμοιο post.

Οι νέες αυτές λειτουργίες θα είναι διαθέσιμες πρώτα για τους χρήστες Android, όπως ανέφερε το Facebook, και update για το iOS να αναμένεται για τα τηλέφωνα της Apple τις επόμενες εβδομάδες.Πηγή

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες