Άγιοι Θεόδωροι «μόνοι» όπως πριν;Γιατί όχι… - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Απριλίου 06, 2021

Άγιοι Θεόδωροι «μόνοι» όπως πριν;Γιατί όχι…


Γράφει o Θοδωρής Πέτρου Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων
Με αφορμή τη δημοσίευση του φίλου και «συναγωνιστή» επισήμως μετά την τοποθέτησή του
Karolos Chanikian έχω να σας πω τα εξής.
Πράγματι σε όλους τους Δημοτικούς – Τοπικούς Συμβούλους από τους Αγίους Θεοδώρους αναλογεί ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης μετά την συνένωση και φυσικά δεν νίπτω τας χείρας μου. Όμως εκείνοι που θήτευσαν και διοίκησαν έχουν μία βαρύτητα παραπάνω στις επιλογές και κινήσεις τους σε αντιδιαστολή με τα αποτελέσματα που έφεραν αυτές στον νέο διευρυμένο τόπο μας(δεν θα τον πω παρία).
Σίγουρα δεν θα σταθούμε σε αυτό γιατί όλα τα παραπάνω θα τα κρίνει όπως συνηθίζουμε να λέμε ο ιστορικός του μέλλοντος. Πάμε στο σήμερα…
Έχοντας εκφράσει και συζητήσει τις κοινές μας σε πολλές περιπτώσεις ανησυχίες μας με συντοπίτες μας πήρα την πρωτοβουλία το περσινό καλοκαίρι να προετοιμάσω το έδαφος και ουσιαστικά να ζυγίσω τις πιθανότητες εφικτότητας της επαναφοράς του Δήμου Αγίων Θεοδώρων. Εδώ να πω και για να μην αδικηθεί κανένας ότι και στο παρελθόν έγιναν ανάλογες προσπάθειες από γνωστούς μας, αλλά όλες κάπου κόλλησαν – εξατμίστηκαν ίσως από τον αγώνα της καθημερινότητας. Ανατρέχοντας σε γνωστούς και μη σκέφτηκα ότι η πιο έξυπνη αν θέλετε κίνηση είναι να δούμε το μοντέλο επιτυχίας εκείνων που πέτυχαν το διαχωρισμό στην προ - Καλλικράτη εποχή. Επικοινώνησα λοιπόν με τον Δήμαρχο Βελβεντού Κοζάνης τον κ. Στεργίου. Πραγματικά δεν έχω λόγια για το πόσο με βοήθησε και με έκανε να σκεφτώ σφαιρικότερα όλα τα ενδεχόμενα και τις δυσκολίες που πρόκειται να αντιμετωπίσουμε σε αυτό το εγχείρημα. Σκεφτείτε μου έστειλε μέχρι και αρχείο για το τι υλικά θα χρειαστούμε αν γίνει τοπικό δημοψήφισμα. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ τουλάχιστον και τον ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πραγματικά για την πολύτιμη βοήθειά του. Κατόπιν αυτού συζητήσαμε οι Τοπικοί και Δημοτικοί σύμβουλοι των Αγίων Θεοδώρων για το πόσο ο διαχωρισμός μετά την επιτυχία του Δήμου Βελβεντού είναι εφικτός και αν αξίζει την προσπάθεια που σίγουρα θα πρέπει να είναι ΚΟΙΝΗ ΚΑΙ ΟΜΟΦΩΝΗ.
Μετά από μελέτη των διαδικασιών αυτό που προκύπτει είναι ότι οι Άγιοι Θεόδωροι αν επανέλθουν πάλι ως ξεχωριστός Δήμος θα είναι ακριβώς στα γνωστά διοικητικά όρια, όπως τα γνωρίζαμε και από τον ορισμό μας από το ΦΕΚ 135Α/94 χωρίς προσθήκες άλλως περιοχών. Σίγουρα η κοινή λογική λέει πως ένας Δήμος Αγίων Θεοδώρων – Σαρωνικού θα μπορούσε να περιλαμβάνει όλες τις όμορες περιοχές με κοινή ταυτότητα και γεωγραφική θέση από την Κινέτα μέχρι και τα Λουτρά πέριξ του Σαρωνικού Κόλπου όπως πολλοί αναφέρουν. Όμως ένα τέτοιο εγχείρημα αυξάνει ακόμα περισσότερο την πολυπλοκότητα λόγω αλλαγής Δήμων – Νομών που διοικητικά για να ξεκαθαριστούν ίσως μας χρειαστούν 10 χρόνια χωρίς καμία δόση υπερβολής και με αυτά που βλέπουμε στις διαδικασίες της Δημόσιας Διοίκησης.
Όπως και να έχει ακόμα και με την επιτυχία του διαχωρισμού γνωρίζουμε ότι θα ακολουθήσουν χρονοβόρες διαδικασίες με ΦΕΚ κατανομής περιουσιακών στοιχείων μετά τις αντίστοιχες επιτροπές, δημιουργία μεταβατικών ΟΕΥ για την επαναστελέχωση των υπηρεσιών και πολλά άλλα που είναι καίρια για την ομαλή λειτουργία ενός Δήμου. Θεωρώ όμως και πρέπει να θεωρούμε ότι τα οφέλη μετά από αυτήν την δύσκολη προσπάθεια θα είναι πολλά περισσότερα, καθώς οι Άγιοι Θεόδωροι μπαίνουν με τις νέες επενδύσεις πολύ δυνατά στον τουριστικό χάρτη της χώρας μας και σίγουρα η αυτοτέλειά τους θα επιτρέψει στον τόπο να προοδεύσει και να του δώσει ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα προς τα εμπρός. Θα είμαι παρών για οποιαδήποτε διεργασία απαιτείται για τον κοινό στόχο! Και σε αυτό το σημείο καθώς εκπροσωπώ όλους τους δημότες του σημερινού Δήμου δεν θα πάψω να το κάνω όπως το έκανα μέχρι σήμερα από τους Αγίους Θεοδώρους μέχρι την Κυρά Βρύση και τον Σχοίνο. Όμως με την εκκίνηση μιας τέτοιας προσπάθειας δεν μπορώ παρά να είμαι ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ για την γενέτειρά μου και τον τόπο που αγαπώ! Αν είσαι και εσύ μαζί γράψε ΠΑΡΩΝ/ΠΑΡΟΥΣΑ στα σχόλια και κοινοποίησέ το για να μετρηθούμε πια, ήρθε η ώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες