Πούτιν σε Μπάιντεν: Σε προειδοποιώ! Μην στείλεις στρατεύματα στην Ουκρανία -Θα λάβεις άμεση απάντηση - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Απριλίου 04, 2021

Πούτιν σε Μπάιντεν: Σε προειδοποιώ! Μην στείλεις στρατεύματα στην Ουκρανία -Θα λάβεις άμεση απάντηση


Κρίσιμα 24ωρα – Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση ανάμεσα σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ρωσία με επίκεντρο την Ουκρανία – Το κρεμλίνο διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, αν η Ουάσιγκτον ή το ΝΑΤΟ στείλουν στρατιωτικές δυνάμεις στα ανατολικά της Ουκρανίας – Το Κίεβο καταγγέλλει ότι η Ρωσία ενισχύει με δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες τα σύνορα και ζητά στήριξη από τον Μπάιντεν –
Μπαρούτι μυρίζει κυριολεκτικά η ανατολική Ουκρανία, με υπερσυγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με τη Ρωσία.
Η Ρωσία έστειλε αυστηρό μήνυμα στη Δύση να μην στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, μετά την καταγγελία του Κιέβου πως η Μόσχα συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορά τους.
Ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky, κατήγγειλε ότι η Μόσχα συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορα με τη χώρα του και η Ουάσινγκτον απάντησε πως θα σταθεί στο πλευρό του Κιέβου σε περίπτωση που η ρωσική «επιθετικότητα» εκδηλωθεί.
Τις προηγούμενες εβδομάδες, η αναζωπύρωση των εστιών συγκρούσεων στα σύνορα ξύπνησε τους φόβους μιας κλιμάκωσης στη μακρά και σιγοκαίουσα σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία που κυβερνητικές δυνάμεις του Κιέβου μάχονται ρωσόφρονες αυτονομιστές.

Δείτε στο βίντεο ρωσικές δυνάμεις να αναπτύσσονται στα σύνορα με την Ουκρανία:


Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε την Παρασκευή σε δημοσιογράφους πως η Ρωσία θα αναγκαστεί να απαντήσει, αν οι ΗΠΑ στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία, τονίζοντας πως ένα τέτοιο σενάριο θα οδηγήσει κατηγορηματικά σε αύξηση τηςν έντασης κάνοντας τη Ρωσία να λάβει επιπλέον μέτρα για τη διασφάλιση της ασφάλειάς της.

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης απέφυγε να διευκρινίσει το εύρος των μέτρων που θα υιοθετηθούν, επιμένοντας ότι η Ρωσία δεν κάνει κινήσεις που απειλούν την Ουκρανία.

Οι δηλώσεις του Ρώσου εκπροσώπου έρχονται μετά την προειδοποίηση που απηύθυναν οι ΗΠΑ προς τη Ρωσία από το να «εκφοβίζει» την Ουκρανία από το στόμα τόσο του υπουργού Αμύνης Lloyd Austin όσο και του υπουργού των Εξωτερικών Antony Blinken που τηλεφώνησαν στους Ουκρανούς ομολόγους τους για να τους υποστηρίξουν.



Νωρίτερα, το αμερικανικό Πεντάγωνο είπε πως οι δυνάμεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας μετά την «πρόσφατη κλιμάκωση της ρωσικής επιθετικότητας στην ανατολική Ουκρανία».

Οι συγκρούσεις στις συγκεκριμένες περιοχές, Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ μαίνονται από το 2014 μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και αυτονομιστών που υποστηρίζονται από τους Ρώσους ύστερα από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία εν μέσω μιας γενικής κρίσης που έφτασε να ανατρέψει τον φιλο-Ρώσο Ουκρανό πρόεδρο, Viktor Yanukovych. Μόσχα και Κίεβο πέρασαν την τελευταία εβδομάδα αλληλοκατηγορούμενες για την ευθύνη της βίας που έχει ενσκήψει κατά μήκος των συνόρων και υπονομεύει την εκεχειρία που συμφωνήθηκε το προηγούμενο έτος.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας αποκάλυψε πως 20 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από την αρχή του έτους ενώ η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας κατηγόρησε τη Ρωσία ότι προετοιμάζεται να “επεκτέινει τη στρατιωτική της παρουσία” στις περιοχές που ελέγχονται από τους αυτονομιστές.

Η Μόσχα από τη μεριά της συνεχίζει αρνείται πεισματικά πως αποστέλλει όπλα και στρατεύματα προς τους αυτονομιστές ενώ το Κρεμλίνο δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι η Ρωσία είναι ελεύθερη να μετακινεί στρατεύματα μέσα στην επικράτειά της.

Ανώτατος Ρώσος αξιωματούχος απέρριψε τις ουκρανικές κατηγορίες ότι η Ρωσία προετοιμάζεται να επιτεθεί ως “fake news”. “H Ρωσία δεν έχει κανένα ενδιαφέρον στην σύγκρουση στην Ουκρανία και μάλιστα κανένα στρατιωτικό”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Andrei Rudenko σε ρωσικά Μέσα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκυ εξελέγη το 2019 με την υπόσχεση να δώσει ένα τέλος στη σύγκρουση αλλά δέχεται πυρά από το εσωτερικό με την αιτιολογία πως μια εύθραυστη εκεχειρία ήταν το μόνο που πέτυχε. Οι συγκρούσεις έχουν προκαλέσει το θάνατο άνω των 13 χιλιάδων ζωών από το 2014, σύμφωνα με εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών.




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες