Μεγάλη φωτιά στην Άνδρο: Εκκενώθηκαν δυο οικισμοί, τραυματίστηκε πυροσβέστης - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Απριλίου 04, 2021

Μεγάλη φωτιά στην Άνδρο: Εκκενώθηκαν δυο οικισμοί, τραυματίστηκε πυροσβέστης


Φωτιά που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει ξεσπάσει από το πρωί της Κυριακής (04.04.2021) στην Άνδρο. Ήδη έχουν εκκενωθεί προληπτικά δυο χωριά, ενώ ένας πυροσβέστης έχει μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας με εγκαύματα.
Η φωτιά στην Άνδρο ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ρέματα. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, λίγο πριν από τη 01.30 σήμερα τα ξημερώματα σε πολύ δύσβατη περιοχή με σχίνα και πουρνάρια και πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.




Στη μάχη για την κατάσβεσή της επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα και δυο αεροπλάνα ενώ κινητοποιήθηκε μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου της 1ης ΕΜΑΚ που θα μεταβεί με ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές.
Τα χωριά που έχουν εκκενωθεί προληπτικά είναι τα Ρέματα και Ατένι, όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Άνδρου. Το πύρινο μέτωπο έχει στραφεί προς το χωριό Ατένι.
Στην περιοχή οι άνεμοι είναι εντάσεως 7 μποφόρ κάτι που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς.

Ο δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης, με ανάρτησή του στο Facebook νωρίτερα είχε ζητήσει την προληπτική εκκένωση της περιοχής της φωτιάς, η οποία, όπως τόνισε, καίει ανεξέλεγκτη.

 

Μάλιστα, παρακάλεσε τους πολίτες να φύγουν από τις περιοχές κοντά στη φωτιά εξαιτίας του καπνού.

Σε ό,τι αφορά στην κατάσταση του πυροσβέστη που μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας με ελαφρά εγκαύματα, η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες