Πάσχα: Με «καύσωνα» το ψήσιμο του οβελία – Η πρόγνωση της ΕΜΥ - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Απριλίου 30, 2021

Πάσχα: Με «καύσωνα» το ψήσιμο του οβελία – Η πρόγνωση της ΕΜΥ


Τι αναφέρει η τελευταία πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό του Πάσχα
Αισθητή θα είναι από σήμερα η άνοδος της θερμοκρασίας με την ΕΜΥ να προβλέπει ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες την Κυριακή του Πάσχα στην πρόγνωση για τον καιρό των επόμενων 24ωρων.
Για σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, η ΕΜΥ προβλέπει γενικά αίθριο καιρός.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα κεντρικά και βόρεια θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά, για την εποχή, επίπεδα.

Για αύριο, Μεγάλο Σάββατο, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες ενώ οι καιρικές συνθήκες θα ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 7 με 8 βαθμούς Κελσίου φτάνοντας σε πολλές περιοχές τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή του Πάσχα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές ενώ οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή και θα ξεπεράσει, κυρίως στα ανατολικά, κατά τόπους τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά τη Δευτέρα του Πάσχα ο καιρός θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές, με τοπικούς όμβρους στα βόρεια τις απογευματινές ώρες.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στα νοτιοανατολικά θα είναι αυξημένες, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και τα νότια τοπικά 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά, όμως σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές θα παραμείνει σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα.



Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες