Κορονοϊός – Ινδία: Καταρρέει η χώρα από την πανδημία – Νεκροί καίγονται σε αυτοσχέδια κρεματόρια - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Απριλίου 25, 2021

Κορονοϊός – Ινδία: Καταρρέει η χώρα από την πανδημία – Νεκροί καίγονται σε αυτοσχέδια κρεματόρια


Στη χώρα καταγράφηκε και n;eo ρεκόρ θανάτων, αφού τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν από τον κορονοϊό 2.767 άνθρωποι – Διεθνής συνδρομή για βοήθεια για το τσουνάμι κρουσμάτων που συγκλονίζει τη χώρα

Το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά από το άλλο σπάει η χώρα του ενός δισεκατομμυρίου πληθυσμού στα νέα κρούσματα, με το κύμα κορονοϊού που πλήττει την χώρα να χαρακτηρίζεται «τρομακτικό» και ως συνέπεια να κάνει παγκόσμιο στο σύνολο των κρουσμάτων σε όλη την υφήλιο. Η Ινδία για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού που έχουν αναφερθεί ποτέ σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο μέσα σε ένα 24ωρο, με 349.691 νέες μολύνσεις, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.


Παράλληλα στη χώρα καταγράφηκε και ρεκόρ θανάτων, αφού τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν στην covid-19, 2.767 άνθρωποι. Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας στην Ινδία έχουν αναφερθεί 16,96 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού και και 192.311 θάνατοι από covid-19.

Τα νοσοκομεία στη χώρα είναι υπερπλήρη και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν την τεράστια ανάγκη που υπάρχει στη χώρα, με τις μεγάλες πόλεις να «στραγγαλίζονται» από την πανδημία που έχει τεθεί εκτός ελέγχου. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που δημοσιεύει το Skynews όπου στους δρόμους ή έξω από τα νοσοκομεία και τα νεκροταφεία στήνονται πρόχειρα κρεματόρια όπου καίνε τους νεκρούς που κατέληξαν από τον κορονοϊο

(Προσοχή το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες)

Συγκλονίζεται η χώρα λέει ο πρωθυπουργός

Την ίδια ώρα, ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι κάλεσε σήμερα όλους τους πολίτες της χώρας να εμβολιαστούν κατά της covid-19 και να είναι προσεκτικοί, τονίζοντας ότι μια «καταιγίδα» μολύνσεων κορονοϊού συγκλονίζει τη χώρα.

«Ήμασταν πολύ χαρούμενοι μετά την επιτυχημένη αντιμετώπιση του πρώτου κύματος» του κορονοϊού, παραδέχθηκε ο Μόντι σε ραδιοφωνικό του διάγγελμα προς τους Ινδούς. «Όμως αυτή η καταιγίδα έχει συγκλονίσει τη χώρα», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός του Νέου Δελχί, ο Αρβίντ Κεζριουάλ, δήλωσε σήμερα ότι παρατείνεται το lockdown στην ινδική πρωτεύουσα ως τις 3 Μαΐου καθώς τα νέα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά.

«Αποφασίσαμε να παρατείνουμε κατά μία εβδομάδα το lockdown», ανακοίνωσε ο Κεζριουάλ. «Η καταστροφή του κορονοϊού συνεχίζεται, δεν υπάρχει ανάπαυλα».

«Το lockdown είναι το έσχατο μέσο μας να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό,όμως με τα κρούσματα να αυξάνονται τόσο γρήγορα πρέπει να χρησιμοποιοήσουμε το όπλο αυτό», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της ινδικής πρωτεύουσας.

Το Νέο Δελχί, που μετρά 20 εκατομμύρια κατοίκους, έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ινδίας από τον κορονοϊό. Την προηγούμενη Δευτέρα είχε τεθεί σε ισχύ lockdown μίας εβδομάδας σε μια προσπάθεια να αμβλυνθεί η πίεση στο σύστημα υγείας.

Διεθνής συνδρομή για να ελεγχθεί η κατάσταση

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι στέλνει περισσότερες από 600 ιατρικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων συμπυκνωτών οξυγόνου και αναπνευστήρων, στην Ινδία, για να βοηθήσει τη χώρα να διαχειριστεί την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού, καθώς οι μολύνσεις και οι θάνατοι από την επιδημία αυξάνονται κατακόρυφα.


“Ιατρικός εξοπλισμός ζωτικής σημασίας, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εκατοντάδες συμπυκνωτές οξυγόνου και αναπνευστήρες, είναι καθ’οδόν από τη Βρετανία προς την Ινδία”, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, προκείμενου να “υποστηρίξει τις προσπάθειες ώστε να αποτραπούν οι τραγικές ανθρώπινες απώλειες εξαιτίας αυτού του φρικτού ιού”.

Ο εξοπλισμός έκτακτης ανάγκης προέρχεται από το πλεόνασμα των αποθεμάτων της Βρετανίας και η πρώτη αποστολή αναμένεται να φθάσει στο Νέο Δελχί νωρίς την Τρίτη, ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

“Στεκόμαστε στο πλευρό της Ινδίας ως ένας φίλος και εταίρος κατά τη διάρκεια μιας πολύ ανησυχητικής περιόδου στην καταπολέμηση της COVID-19”, τόνισε ο Μπόρις Τζόνσον.

“Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την ινδική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου και είμαι αποφασισμένος να διασφαλίσω ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξει τη διεθνή κοινότητα στην παγκόσμια μάχη κατά της πανδημίας”, πρόσθεσε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι θα στείλουν πρόσθετη βοήθεια στην Ινδία, η οποία έχει εξοντωθεί από την Covid-19.

Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν: Η ΕΕ έτοιμη να στηρίξει στην Ινδία

Την ετοιμότητα της ΕΕ να στηρίξει την Ινδία εξέφρασε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν υπογραμμίζοντας την ανησυχία που επικρατεί για την επιδημιολογική κατάσταση. Ειδικότερα, η κ. Φον Ντερ Λάιεν σημείωσε:

«Ανήσυχοι από την επιδημιολογική κατάσταση στην Ινδία. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε. Η ΕΕ συγκεντρώνει πόρους για να ανταποκριθεί γρήγορα στο αίτημα της Ινδίας για βοήθεια μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ. Είμαστε απόλυτα αλληλέγγυοι με τον Ινδικό λαό».



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες